Хубавото на тези природни елексири, които избрахме за вас, е тяхното универсално предназначение. С други думи – те са подходящи за всеки тип кожа и на всичкото отгоре притежават великолепен лифтинг ефект! Почистват в дълбочина, овлажняват и тонизират клетките. Резултатът е мека и еластична кожа, чиста и гладка като изворна вода.

Ябълкова вода с мед

Кората на ябълката, поради..... са особено полезни за кожата. Ябълковите води се бланшират във вряа вода в продължение на 3 до 5 минути, след което водата се рецежда и се смесва с лъжица мед. Третирайте сутрин и вечер като наплисквате лицето или го обтривате с памуче.

Ягодова вода

Смачкайте ¼ кг узрели ягоди и прецедете сока през тънка кърпа. Прибавете 1 щипка сода за хляб (за неутрализиране киселинноста върху кожата) и разбъркайте добре, след което постепенно прибавете ¼ чаша прясно мляко. Тази вода може да се запази за по-дълго време, ако се държи в хладилник. Тя е подходяща за всички кожи. Намазвайте лицето си най-малко веднъж на ден и след 10 мин. го измийте с хладка вода.

Вода от зелена салата

Нарежете на ситно сърцето на една зелена салата, поставете в порцеланов съд и залейте с розова вода. След няколко часа изстискайте марулата и след това прецедете през марля. Тази вода омекотява кожата и я прави изключително нежна и гъвкава.