Някои от тях са смели грим визии за дръзки дами, а други са ежедневни и напълно приложими за офиса или дори разходка до супермаркета. За всички вас, които следвате тенденциите, събрахме най-големите и вдъхновяващи трендове в грима за тази година.

Грим „Лате“

Меки цветове в светлокафявата гама и усещане за кадифено докосване – сенки, червило, контури и за завършек – пърхащи мигли. Това може да е както ежедневна визия, така и подходяща за парти, ако добавите повече тъмни тонове тип опушен грим или блясък върху клепача. На кожата трябва да се придаде красив бронзов вид, подобен на топлия цвят на латето.

Вампирски устни

 

 

Устните тип вампирски, решени в 2 цвята – тъмнокафяв и тъмночервен, са една от най-горещите тенденции за устните тази година. Ключът за постигането им е поставянето на 2 нюанса червило – по-тъмното в краищата на устните, а по-светлото в центъра им. Добре е продуктът да е матов, за да не се размазва и за да не се сливат двата цвята. Накрая се слага блестящ прозрачен гланц.

Руж и още руж

За създаването на тази смела визия ружът не се използва само върху скулите и бузите. Гримьорите препоръчват нанасянето на кремообразен руж върху носа, с който се постига визия, наречена „strawberry girl makeup“. Друг вариант за поставяне на руж е в центъра на брадичката и челото.


Готик грим

 

 

Черни сенки за очи и черно матово червило – визията е дръзка и със сигурност е топ тенденция от модните подиуми тази есен. Поставяйки черно на очите и устните, останалата част от лицето трябва да има минимален грим, за да се постигне баланс – сияйна кожа и повдигнати с четка вежди са достатъчни за постигане на визията.


Металически отблясъци на очите

 

 

Макар да изглеждат трудни за постигане, металическите отблясъци, поставени като сенки върху клепача, всъщност е лесна за постигане визия. Независимо дали са в златисто, сребристо или друг цвят, вземете сенки (може и течни) с подходящ блясък и нанесете на клепачите с върха на пръстите си. Останалата част на лицето трябва да е изчистена и с минимален грим.


Ефект „влажни клепачи“

Снимка: Getty Images

Лъскавият клепач може да се трансформира и в ежедневна визия. По-изтънчен и по-мек като усещане, той се постига с прозрачен гланц за устни, който се нанася с върха на пръстите. Така се създава ефект все едно клепачите са влажни.

Двойна очна линия

 

 

Черната очна линия никога не излиза от мода, а по време на ревюто на Giambattista Valli за есен/зима 2023-24 видяхме как тя може да стои загадъчно, когато е двойна. За да я направите – нанесете първо линията, която обикновено слагате, след което направете продължение и от долния клепач, като създадете успоредна на горната линия.

Oще 6 предложения за грим, които са топ тенденции за тази година: