Всички знаем колко прекрасно ухае бебешката пудра. Толкова прекрасно, че понякога ни се е искало да се обсипем с нея просто ей така, без причина. Е, вече можем. Споделяме ви няколко различни употреби на този продукт, които да вкарате в ежедневните грижи за себе си още сега. Майки с бебета: внимавайте! Ще се наложи да се презапасявате.

#Сух шампоан
Чист по състав и щадящ скалпа. Ако ви се е наложило спешно излизане, за което нямате време да измиете косата си, сложете малко количество бебешка пудра в корените, след това наведете глава и я разтъркайте добре с пръсти.

#Пудра за лице
Бебешката пудра е идеално матираща и перфектно средство за фиксиране на грима. Отново без шанс за неприятни алергични реакции, обриви или агресивност към кожата. 

#Обем на косата
Ако страдате от липса на обем, сложете по-щедро количество (но без да прекалявате!) пудра в корените, наведете глава надолу, разтъркайте добре, хванете за 10 минути на висока опашка и се наслаждавайте на страхотната си коса.

#Обем на миглите
Сложете по-голямо количество бебешка пудра на миглите си преди нанасянето на спирала. Това ги прави пухкави, обемни и извит като на кукла, но без спластяване. 

#В обувките
Бебешката пудра неутрализира неприятната миризма от обувките. Сложете в проблемния чифт и оставете да действа един ден. Освен това тя ще премахне и бактериите. 

#Кола маска
Поръсете мястото, което ще третирате с бебешка пудра. Това намалява болката, прави косъмчетата по-лесни за захващане и се бори със зачервяванията. 

#След бръснене
Успокоява и леко охлажда раздразнената кожа. 

#При кожни алергии
Успокоява и намалява сърбежа. 

#При хлъзгащи се обувки
Нали знаете колко е неприятно постоянното приплъзване на крака от токчетата. Е, сложете малко количество пудра върху стъпалата си и се отървете от този проблем още сега. 

#Мазни петна върху дрехите
Точно както при трика със солта - поръсете, оставете да действа 10 минути, а след това изперете с обичайния препарат за пране. 

#Дезодорант
Ако внезапно сте се оказали без, изсипете пудра върху дланите си и я сложете на подмишниците.