Маслиновата паста е много вкусно и изискано предястие, с което могат да се намажат препечени филийки или да послужи като плънка за яйца или различни видове зеленчуци. Лесно можете да си приготвите маслинова паста в домашни условия.

Маслиновата паста може да се съхранява в бурканчета в хладилник в продължение на 2 месеца.

Необходими продукти:

200 грама черни маслини без костилки

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Зехтин 

2 скилидки чесън

1 китка магданоз

4 супени лъжици зехтин

сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне на маслиновата паста:

Маслините, скилидките чесън и магданозът се нарязват на ситно. Добавя се зехтинът и всичко се смила на пюре с блендер, пасатор или се намачква. Добавят се черен пипер и сол.