Марина Сучкова напусна "Фермата" на метри преди финала, загубвайки дуела от Виолета. Какво обича да хапва най-често, кой я е научил да готви и какво задължително ще има на трапезата й по Коледа и Нова година - вижте:
Готвиш ли?
В интерес на истината готвя много вкусно.
А какво най-често готвиш?
Риба, защото много обичам.
Сподели лесна рецепта за приготвяне на риба.
Най-евтинито, полезно и същевременно лесно за приготвяне нещо, е да си купите глава на сьомга, да я разцепите на две, без да се разделят напълно половинките, да поръсите със зехтин и сол и да запечете във фурната, като месото трябва да е обърнато нагоре, а кожата - надолу. Естествено рибата трябва да е прясна и да се измие добре.
От кого си се учила да готвиш?
Животът ме е научил. Малкият ми син беше много злоядо дете, така че, за да му поднеса нещо, което да изяде, първо трябваше да изглежда добре, защото храната първо се възприема с очите, след това да е много вкусно и да мирише на вкусно. Така че малкият ми син ме тласна да се развия в това отношение.
В Чечня кухнята е руска. Какво обичаш да хапваш и приготвяш от националните ястия?
Пелмени, борш, варенки, пирожки, такива неща. Обаче рядко ги приготвям, защото пелмените изискват много време, за да се направят. Със супа не мога да нахраня двама мъже, така че често се случва да излезем навън да хапваме, защото децата ми идват набързо и винаги без да ме предупредят.
Българската кухня харесва ли ти?
Харесва ми българската кухня. Обичам муската, защото вътре има картофи, кайма и заливка, и се прави лесно. Също и сарми, пълнени чушки.
Предпочиташ домашния уют, мириса на прясно приготвени ястия или предпочиташ да се храниш в ресторанти с готова храна?
Естествено, че предпочитам домашната храна. В ресторанта никога няма да го приготвят по начина, по който искаш ти. Вкъщи си е най-хубаво - ще си запалиш свещи, ще си пуснеш любимо предаване или музика и ще се наслаждаваш на вечерята.
Мислиш ли, че любовта на мъжа минава през стомаха или имаш друга теория?
Определено любовта на мъжа минава през стомаха. Ако му наготвиш вкусно, той вече е твой.
А какво би приготвила на първа среща, за да съблазниш един мъж?
Докато бях омъжена готвих, откакто се разведох – на мен ми готвят. Просто така се получава. Не съм имала много връзки след развода, но винаги мъжът се е стараел да ме впечатли с готвене. И наистина мъжете, които са ми готвили, са го правили много вкусно. А и на някои неща от тях съм се научила.
С кого ще прекараш Коледа и Нова година?
Все още не съм го мислила, защото винаги по тези празници съм на работа. Руската Коледа е на 7 януари, а вашата Коледа преди години съм я празнувала, но сега ми навява тъжни спомени, защото на тази дата почина баба ми, която много обичах. На руската Коледа може да отида на руски ресторант - тук в София си имам любим.
Как ще изглежда празничната ти трапеза и какво задължително ще има на нея?
Определено масата ми ще бъде добре подредена, не обичам да е претрупано, защото винаги си правя сметка на парите и ми е гадно да изхвърлям храна. Затова ще заложа на малко неща, но красиви и вкусни. Определено ще приготвя канелени курабийки с формата на човечета. Тe ми напомняt на филма „Шрек“, в който има едно канелено човече...
Пожелавам ти да изкараш уютно празниците!
А аз пожелавам на всички другата година да бъде много по-усмихната, изпълнена с много щастливи моменти, защото щастието се гради на многото щастливи моменти, стига наистина да ги усетим.