Около коледните празници започва и голямото готвене – дълго печено свинско месо, сарми, сгушени в керамичен съд, щолени, които отлежават, напудрени със захар, меденки с канела, вино с карамфил и още много други. Мисия „Вкусни празници“ е наистина много приятна, но може да се окаже и натоварваща – нужно е време за готвене, мием десетки съдове и прибори, цапаме плотовете и пода в кухнята, всичко е в брашно, подправки и резенчета кисело зеле. Как да направим коледното готвене по-лесно и приятно? Има начин. Представяме ви 3 предложения от списание BILLA Кулинариум, които може да сготвите в една тава - лесно, вкусно и практично.
И като говорим за практично, имайте предвид, че списанието е на цена 0,99 лв. с карта BILLA. На страниците му ще откриете талони с отстъпки на стойност над 30 лв. BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017 г. по данни на BluePoint от януари 2018 г.
Без хляб не минава никоя трапеза! В новия зимен брой на списание „BILLA Кулинариум“ ще прочетете ценна информация за това защо хлябът е душата на компанията. Това е онзи хляб, чиято хрупкава коричка разкрива мека сърцевина, която се разтапя в устата и събира семейството около трапезата. Поставете омесената питка в тавата, след като сте я оформили. Ако притискате тестото директно в таватa, където печете, за да направите кръг, рискувате то да залепне за дъното и трудно да извадите готовия хляб след изпичане. Може да печете в йенски или керамичен съд, в тава, дори в дъно на електрическа тенджера.
Киселото зеле е на особена почит по време на коледните и новогодишните празници. Какви са неговите зимни превъплъщения ще разберете от статията в списанието с това заглавие. Рецепти за ястия с кисело зеле пък може да откриете бързо и лесно на новия сайт за списание „Кулинариум“. В мобилното приложение има видео рецепти с този продукт – шаран сарма, супа от кисело зеле и др. Знаем, че с видео винаги е по-лесно да се готви, защото всичко е показано стъпка по стъпка. В мобилното приложение BILLA Кулинариум те са над 250, а всеки месец има и нова авторска рецепта на chef Виктор Ангелов. Свалете приложението от APP Store или в Google Play. Киселото зеле се готви дълго и бавно. Разбърквайте от време на време – тавата след това се чисти трудно, ако загори.
За да изпечете празничните курабийки, използвайте същата тава - след като я измиете, само застелете с хартия за печене. Празничните курабийки наредете на разстояние около 2 пръста една от друга. При печенето те леко бухват и не бива да залепват. След като извадите тавата от фурната, оставете да се охладят върху решетка. Готовите курабийки може да украсите със захарен фондан, роял айсинг или разтопен шоколад. „Нещо по-така за празниците“ и „Зима с дъх на канела“ – в тези статии в списание „Кулинариум“ ще прочетете за наистина запомнящи се предложения за торта с мандарини, торта с нар и шоколад и торта с шоколад и фъстъчено масло.
Изключително важно за добрите готвачи е да поддържат хигиена и ред на мястото, където работят. Готвенето около празниците със сигурност ще ви е по-приятно, ако около вас няма кули от неизмити съдове, нали? Разгърнете страниците на списание, изберете рецепти и сгответе с удоволствие за едни още по-хубави и вкусни празници!