Дойдат ли почивните дни, всички си отдъхваме и се наслаждаваме на мисълта за спокойствие и почивка. Едно нещо обаче никога не спира - човешкият глад. За да го укротите през уикенда, ви предлагаме няколко идеи за интересни ястия. 

На 14 април имен ден празнуват всички, които осят имената Мартин и Мартина.
Ако вие сте един от празнуващите, може да минете много тънко с почерпката, като оползотворите козунаците, останали от Великден. Има ли все още такива? Ето как да ги превърнете в торта

Или ви се иска нещо по-така? Като например панирани диви цветя?! Признайте си, че никога не сте опитвали да ги ядете, а само сте късали малки букетчета за вазите у дома. Ядливите цветя обаче лесно може да поднесете и като почерпка за празника. Трябва само да ги панирате.

Неделя по традиция е ден за палачинки. В този вариант те са с атрактивен цвят, придобит не от изкуствени оцветители, а само от... цвекло. Сигурни сме, че ще се превърнат в любими на малките момиченца, влюбени в розовия цвят. 

Лек обяд може да направите от добре узряло авокадо и яйца. И двата продукти са много полезни, заради протеините и мазнините, които съдържат. 

За вечеря може да хапнете и само салата. Тази е малко по-странна, но ако сте отворени за нови вкусове, със сигурност ще ви хареса. Салатата е добро оръжие срещу пролетната умора. Тя е полезна, защото калият в меда и останалите свежи продукти измества негативните ефекти на солта върху кръвното.