Много изследвания показват, че идеалната доза яйца за консумация на ден е 2-3. Разбира се, количеството зависи от активността и хранителният режим на човек. 

Загуба на килограми 
Ако хапвате яйца на закуска, това може да ви помогне да се избавите от излишните килограми. Яйцата помагат за изгаряне на мазнините. Те засищат добре и дълго време няма да изпитате глад. 

Съдържат витамин D и помагат за усвояването на калция
Витамин D подобрява задържането на калций, с което укрепва костите и зъбите.

Добра функция на мозъка
Фосфолипидите са едни от най-важните елементи за мозъка. Консумирането на 2 яйца всеки ден ще ви достави необходимите количества от тях. Липсата на тези фосфолипидо може да доведе до бели петна в паметта. 

Забавят процеса на стареене
Едно изследване установява, че 86% от дамите на възраст между 35 и 40 години имат по-малко бръчки и недостатъците на кожата, защото консумират яйца.

Премахва зачеването по кожата
Витамините от група В са от изключително значение за производството на половите хормони. Витамин В9 помага за развитието на червените кръвни телца. 1 яйце съдържа 7 микрограма витамин B9.

Лутеинът предпазва зрението ви
Според най-нови проучвания, кокошите яйца съдържат високо количество лутеин - вещество, което отговаря за ясния поглед. Липсата на лутеин отслабва зрението.  

Снимка: iStock

Комплексът от витамин В помага на черния дроб
Витамин В12, биотин и някои различни протеини са от основно значение за косата и кожата. Яйцата също съдържат фосфолипиди, които повишават отровата от черния дроб.

Намалява риска от рак
Холинът намалява опасността от злокачествени заболявания и е основна част за мозъка. Дамите, които ядат яйца веднъж дневно, са по-склонни да получат рак на гърдата с 16%.

Намалява риска от сърдечно-съдови проблеми
Малко изследвания показват начина, по който холестеролът може да се регулира поради фосфатидите. По тези линии не е ужасно за вашето благополучие. Междувременно тя намалява създаването на холестерол в организма.
Освен това те имат големи количества омега 3 ненаситени мазнини, които намаляват триглицеридите, като по този начин намаляват опасността от сърдечно-съдови заболявания.