Дървени домати и картофи с вкус на пластмаса... Това ядем обикновено, когато избираме зеленчуци от непроверени източници, внос от далечни страни и т.н.
Няколко простички правила, за да имаме на масата си вкусни храни:
 
1. Избираме продукти от местни производители. 
 
2. Пазаруваме директно, без посредник.
 
3. Купуваме сезонни плодове и зеленчуци.
 
4. Избираме риба, която е от див улов. Масово рибата, която се предлага в магазинната мрежа е от развъдници, където водата се третира с химикали, на рибите се дават различни лекарствени препарати (вкл. и антибиотици), храни се с трупно месо.
За радост фермерските пазари, на които хората производители директно предлагат своята стока, стават все повече и повече. Така се скъсява пътя до купувача (т.нар. къси вериги) и качествените плодове и зеленчуци по-лесно могат да идат до нашата трапеза.
 
 Сезонни плодове и зеленчуци през октомври
пащърнак
моркови 
 тиква
 алабаш 
 магданоз
 цвекло
 картофи
 патладжан
 лук
 камби
 чесън
 зеле
 карфиол
 броколи 
 целина 
 грозде
 ябълки 
 круши
 тиква 
 мушмули 
 дюля
 нар
 орехи 
 боровинки
 бадеми 
 лешници 
 кестени 
 
                                 
			 
			






 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    

 
    