Декорация "Паяжина" е една от най-лесните, с които може да превърнете всяка обикновена филия в истинско гурме изживяване, плейтнато добре в чинията. Нужни са ви само 2 контрастни по цвят смеси и тънко острие, за което може да ползвате клечка за зъби, шишче, върха на ножа или вилица. Ето и основният начин, по който се прави. Импровизациите обаче винаги са добре дошли. 

Как се правят?

Снимка: Росица Николова



# Нарежете хляба на тънки филийки. 

# Сложете 3 ч.л. тахан. Размажете с нож. 

# Накапете с малка лъжичка сироп от сладко от череши.

# Прокарайте линия с клечка за зъби или върха на ножа по дължината на филийката в едната посока. Повторете и в обратната посока. Така направете по цялата повърхност на филийката, като не забравяте на сменяте посоките, за да се получат фигурки.

Снимка: Росица Николова

Тези филийки се оказаха толкова лесни за правене и така атрактивни, че никое дете от компанията, за която бяха приготвени не отказа да ги яде. Ползите от тахана пък са значителни. 

1. Той съдържа 90% полезни мазнини.
2. Подобрява здравето на мозъка.
3. Съдържа мед, заради което може да облекчава болки в стомаха и да намалява подуването.
4. 1 с. л. тахан ви осигурява 10% от дневните нужди на организма от желязо.
5. Таханът съдържа и фосфор, които помага за здравината на костите.