Този забавен ордьовър успешно може да замести основното ястие и на обяд, и на вечеря. Комбинираният аромат на по-долу изброените зеленчуци с този на пилешкото не само ще ви хареса, но и ще остави незабравимо усещане за нещо едновременно сочно и хрупкаво.

Продукти за 1 тава:

За кесийките:

1 пакет кори за баница
70 г масло

За плънката:

200 г ориз басмати
1 връзка пресен лук
12 средно големи пресни печурки
2 малки тиквички
250 г пилешки гърди
Бял пипер
2 с.л. зехтин
1 настърган морков
1 шепа бели стафиди
Сол на вкус

Приготвяне:

1.Пилешките гърди, заедно с ориза се задушават в ½ л леко подсолена вода за 20 минути.
2.Лукът, гъбките и тиквичките се нарязват на зарчета. Посипват се с настъргания морков и стафидите. Цялата тази смес се задушава с маслото за ок.3-4 мин. на умерен огън.
3.Задушените зеленчуци се смесват с ориза и пилешкото. Поръсват се с белия пипер и... плънката е готова.
4.Корите за баница се разстилат, разрязват се на половина и се взимат по 2 листа. Върху единия се поръсва разтопено масло, покрива се с втората половинка и в средата се слагат по 2 пълни супени лъжици от плънката. Ъгълчетата се прихващат и се оформя кесийка, като се завързва отгоре вместо пандeлка с намазано със зехтин перце от пресен лук.
5.Кесийките се подреждат в намазана със зехтина тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути, докато придобият златист цвят. Преди да изстинат, се обливат с разтопена леко подсолена сметана, за да омекнат коричките.

Voila