.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Теория на щастливия живот от Алберт Айнщайн

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: Getty Images
Двете прости правила за живот на гениалния учен, продадени на търг за 1,56 млн. долара

Алберт Айнщайн - един от най-гениалните хора, раждали се някога на този свят - има две много прости правила за живота, които звучат повече от релевантно и днес, независимо че е достигнал до тях преди почти век.

Айнщайн е не само известен с постиженията си в астрофизиката и желанието си да разкодира законите за произхода и съществуването на Вселената, но и като изключително мъдър човек, оставил популярни афоризми по различни теми от живота. 

И докато за повечето интелигентни хора щастието представлява повече мираж и пожелание, отколкото реалност, Айнщайн доказва че за него не е никаква тайна.

Алберт Айнщайн
Снимка: Getty Images

Става дума за две бележки със съвети, написани на ръка върху хартия от гения, които тази седмица беше продадена на аукцион в Йерусалим за колосалната сума от 1,56 млн. долара. Според информацията на анонимния продавач в търга, Айнщайн връчил бележките на куриер в Токио през 1922 г., когато бил на посещение в Япония. 

Причината е, че куриерът отказал да вземе възнаграждение от него според местните традиции, но гениалният учен не искал да го остави с празни ръце за доставеното съобщение, затова бързо му написал няколко съвета за живота.

"Може би, ако имате късмет, тези бележки ще станат много по-ценни от обикновен бакшиш", заявил тогава Айнщайн на куриера, чиито роднина е продавачът в търга.

"Тих и скромен живот носи повече радост, отколкото стремеж към успех, свързан с постоянно безпокойство", написал на немски Айнщайн в лобито на хотел "Империал" в Токио.

А на друг лист хартия написал: "Където има воля, има и път".

Алберт Айнщайн
Снимка: Getty Images

Възможно е Айнщайн да е бил под въздействие на емоциите, когато е написал въпросните бележки, тъй като е бил информиран за присъждането на Нобеловата награда за физика, но е вероятно и специфичната атмосфера в Страната на изгряващото слънце да го е подтикнала към размисли, довели до моментите на мъдрост.

Но очевидно се е оказал прав за стойността на написаното.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите