.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Снимка на деня: Тегобата да живееш в град-музей

Васил Богданов | преди 1 година
Снимка: Васил Богданов

„Тук не е информация“ и „Частен имот“ са два от най-разпространените надписи, с които хората подсказват, че не искат да бъдат обезпокоявани.

В Копривщица обаче можете да видите екзотичната табелка „Моля, не влизайте. Това не е музей“. Както се казва, всеки с проблемите си. Да имаш стара къща в Копривщица вероятно е много приятно, но трябва да се справиш някак си с любопитните туристи, които влизат да разглеждат наред.

Първият музей в Копривщица е създаден още през 1930 г. Обявяването му за град-музей е през 1952 г., а през 1971 г. Копривщица получава статут на архитектурен и исторически резерват.

През 1978 г. тази титла се надгражда до „национален архитектурен резерват с международно значение и селище за международен туризъм“.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите