.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Малала Юсуфзай стана най-младият носител на Нобелова награда

LadyZone.bg | преди 4 години
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Малала Юсуфзай е на 17 години, но от 11-годишна започва своя славен поход за правата на жените до образование в своята страна

Малала Юсуфзай е на 17 години, от Пакистан. Все още е ученичка, но от 11-годишна започва своя славен поход за правата на децата и правата на жените до образование в своята страна. Дава интервюта, изнася публични речи и започва да пише в блог за Би Би Си Урду под псевдонима Гюл Макай. Когато талибаните разкриват самоличността й, я причакват след училище и я прострелват в главата и врата. Малала оцелява и се възстановява, за да повдигне наболелите въпроси и проблеми на децата с още по-голяма сила.

малала
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


А вие спомняте ли си какво правихте на 17 години? Играехте си пред блока или на компютъра, подготвяхте се за матура или срещнахте първата си любов? Защото Малала Юсуфзай получи съвсем заслужено Нобелова награда за мир 2014 и се превърна в най-младия носител на престижното световно признание.  

Сигурни сме, че младото момиче е вдъхновител за хиляди жени по света - да не се отказват и винаги да се борят! Защото нейната борба даде своите плодове - не говорим за Нобеловата награда, а за гласността, която получиха проблемите на пакистанските жени...

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите