.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ясинда Ардърн – вторият световен лидер, който ще роди по време на мандата си

LadyZone.bg | преди 1 година
Снимка: GettyImages/Guliver Photos
Ясинда разбрала, че е бременна 6 дни преди да стане премиер на Нова Зеландия. А дали бъдещата майка ще излезе в шестседмичен отпуск по майчинство преди раждането и кой ще се грижи за новороденото - вижте

Светът на политиката е корав и каквото и да си говорим, усилията, които трябва да положи една жена на върха, са двойни, защото и очакванията са по-големи. Но ето, че примерите за силни жени никак не липсват. Министър-председателят на Нова Зеландия Ясинда Ардърн е в очакване на първото си дете, съобщи самата тя в социалните мрежи. Тя и партньорът й Кларк Гейфорд очакват щастливото събитие да се случи през юни. Ардърн разбрала, че е бременна 6 дни преди да стане премиер на страната през октомври 2017 година.

ясинда
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Освен че в момента Ясинда Ардърн е най-младият глава на правителство, тя е и едва вторият световен лидер, който ще роди по време на мандата си. Първата дама, която ражда дете, докато е на премиерския пост, е пакистанката Беназир Бхуто, а годината е 1990.

„Кларк и аз сме развълнувани, че през юни нашият отбор ще се увеличи с още един член и ще се присъединим към многото родители, които носят две шапки. Аз ще бъде министър-председател и майка, а Кларк ще бъде рибар и баща, който ще си стои у дома.“

Това написа министър-председателят на Нова Зеландия в профила си във Фейсбук, придружено със сладка снимка с рибарски куки, която анонсира щастливото очакване. С тези няколко изречения Ясинда отговаря на хилядите въпроси, които вероятно са изникнали в главите на електората й, а най-вече в главите на майките, които се питат как ще се справи с двойната задача.

ясинда
Снимка: GettyImages/Guliver Photos


Съвсем видно е, че Ардърн е повече от просто жена политик

Сигурно се питате дали дамата ще излезе в шестседмичен отпуск по майчинство преди раждането и кой ще поеме управлението на страната, защото и ние си зададохме точно този въпрос. Ето за подобни (и други случаи) съществува и друг важен държавен пост, наречен заместник министър-председател, който поема задълженията, когато премиерът е неспособен да изпълнява своите. А как ще се развият нещата след раждането – вече разбрахме, че таткото ще си бъде вкъщи.

„В никакъв случай не съм първата жена, която ще върши толкова много неща едновременно, а относно това, че съм жена политик – преди мен има много други, които са отъпкали пътя“, заявява в изявление очакващата първото си дете Ардърн.

Остава да пожелаем на бъдещите родители да оползотворят оставащото време до термина, а след това да се радват на здраво и пухкаво бебе!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите