Когато случващото се през годината ни оставя без думи, да разгледаме снимките. Вижте 15-те най-силни кадъра, които 2020 ни поднесе, а ние събрахме на едно място. 

Новородено дръпна с ръка маската на лекаря

Секунди след като се появява на бял свят бебе в Дупай хваща защитната маска на лекаря. Медиите в Дубай нарекоха снимката "символ за надеждата". Лекарят е д-р Самер Шаиб. За самата снимка той споделя: "Всички имаме нужда от знак, че ще свалим маските скоро". 

 

Възрастен пациент с COVID-19 в прегръдките на лекар

Снимка на фотографа Го Накамура разплака хиляи в социалните мрежи, като показа нагледно как изглеждат празниците за пациентите и лекарите в COVID отделения. На снимката възрастен мъж, който е пациент с коронавирус, плаче в прегръдките на лекар в защитно облекло. Медикът споделя, че не за първи път му се случва да утешава разстроени пациенти. По повод развитието на пандемията в Съединените щати д-р Варън коментира пред Си Ен Ен, че се чувства изключително ядосан от това, че хората не се съобразяват с мерките.

Снимка: Getty Images

Българските медици с послание 

„Всичко ще бъде наред“ - написаха с листове медиците от Инфекциозното отделение, където се полагат интензивни грижи за болните от коронавирус. Те отправиха това послание в снежния 1 април. Снимката беше публикувана във Фейсбук профила на ВМА и бързо събра много харесвания и беше споделена хиляди пъти. 

Снимка: btvnovinite.bg

Кръговете на свободата

В Домино парк в Вуилямсбърг бяха нарисувани бели кръгове, които указват разстоянието, на което хората могат да стоят един от друг. Белите кръгове бяха направени по затревените площи. На хората бе разрешено да стоят само в тях, така че да са на безопасно растояние един от друг. 

Снимка: gettyimagesБулка по време на взривовете в Бейрут

Амин и Ханна са младоженци, които в момента на голямата експлозия в ливанската столица Бейрут позирали за снимка. Взривовете променят не само техния живот, но и този на много хора около тях.  

Снимка: YouTube

Медицинска сестра, спасила новородени 

Кадър на медицинска сестра, гушнала няколко бебета от отделението в болница, стана символ на смелостта и новото начало. Фотожурналистът Билал Джавич заснел как младата жена стиска три новородени бебета в ръцете си, които по-рано спасила от опустошаващия взрив в Бейрут.

Снимка: Facebook/Bilal Marie Jawich, Getty Images


Сватба пред забранения град

В края на април Пекин смекчи мерките за социална изолация и за първи път от три месеца позволи на китайците да влязат в града, без да им налага 14-дневна карантина. Забраненият град бе отворен за туристи, но с ограничение на броя на посетителите.

Снимка: Getty Images

Балет с маски

Световноизвестните "снежни момичета" - танцьорки в Лас Вегас, изнасят представленията си с маски. Те били специално съобразени като дизайн, за да отиват на тоалетите им. 

Снимка: Getty Images

Бебета след земетресение

Кадърът на майки с бебета, евакуирани от сградата на една от големите болници в Загреб, обиколи социалните мрежи през март. Хърватия беше разлюляна от силно земетресение от 5,3 по Рихтер последвано от няколко по-малки труса. В столицата Загреб има големи разрушения. Сградата на най-голямата болница за родилки в града също пострада. Кадърът с майки с бебета, евакуирани от сградата, обиколи социалните мрежи. Малко след това бебетата са транспортирани в друга болница, където са били в безопасност. 

Снимка: Vedran Selak/facebook.com

Тигрица, прегърнала дърво в сибирската гора
Снимката става пбедител в традиционния конкурс на National Geographic. Тигрицата е заснета в горите на Сибир.  

Снимка: © Sergey Gorshkov, Wildlife Photographer of the Year 2020

Мишки, които се бият в метрото

Снимката "Station Squabble" на Сам Роули успява да го превърне в носител на наградата Wildlife Photographer of the Year 2020.

Снимка: btvnovinite.bg


Слонове носят кошници маски 

Слонове носят кошници със защитни маски на коледни тържества в Банкок. Кошниците са в хоботите на животните. Слоновете са една от атракциите в страната. 

Снимка: Getty Images

Стълбовете на сътворението

От НАСА споделиха снимка на Стълбовете на сътворението – една от най-известните мъглявини в астрономията. Те са заснети за първи път от телескопа „Хъбъл“ през 1995 г. Новата снимка е съставена от общо 32 различни снимки на видимата светлина и на нея с тре виждат трите стълба, които се намират в по-голямата мъглявина Орел. 

Снимка: НАСА

Най-малката пощенска станция в САЩ, която приема бюлетини

Малката къщичка се намира в Окопии, щата Флорида. В началото е била склад за напоителни тръби, необходими за близката ферма. През 1953 г. местната пощенска станция изгаря и малката постройка поема функциите й. Това е най-малката пощенска станция в САЩ, която също приема бюлетините на желаещите да гласуват на изборите за президент в САЩ.

Снимка: Getty Images

Дядо Мраз в Русия

Дядо Мраз позира до коледния влакна московското метро. 20 влака с новогодишни декорации са били пуснати тази година в руската столица. 

Снимка: Getty Images