Докато много пътешественици не изпускат фотоапарата или смартофона от ръката си, докато обикалят по света, художникът Дани Хоук носи със себе си и… скицник. Неговите цветни скици, които рисува с акварелни бои и мастило, улавяйки архитектурата, улиците и очарователните пейзажи на различни места в Европа.

Хоук винаги е обичал рисуването, но като много креативни хора, той трудно винаги намира свободно време, за да преследва творческите си импулси. Докато не се мести в Германия през 2012 г., за да изпълни мечтата си да живее в чужбина, където в крайна сметка се оформя и творческото му бъдеще.

"През 2017 г. се случи нещо вълшебно - различни творци започнаха да навлизат в живота ми, започнах да следвам артисти онлайн и се присъединих към местните артисти от "Urban Sketchers" тук във Франкфурт - и бам! Пристрастих се", споделя художникът.

Оттогава Хоук не спира да пълни своите скицници с прекрасни мастилени и акварелни рисунки, които изобразяват многото места, които посещава на Стария континент - от историческите замъци в Ирландия до очарователните крайречни градове във Франция, Хоук има таланта да превърне всеки градски пейзажи в прекрасна картина.

Разгледайте по-долу някои от фантастичните скици от портфолиото на Хоук, които споделя в Инстаграм. Те са доста по-креативни и интересни от поредната споделена снимка в социалната мрежа, не мислите ли? За селфитата на инфлуенсърите да не говорим.