Вече сме ви разказвали не веднъж за изумителните снимки на руската фотографка Кристина Макеева, така че няма да губим време във встъпителни думи.

Този път тя успява да улови с камерата си пленителни сцени сред зимните пейзажи на езерото Байкал. Разположено в Русия, то представлява най-голямото сладководно езеро в света и съхранява близо една четвърт от запасите с прясна вода на планетата. 

Вдъхновението, което й носи Байкал е неописуемо, а Кристина Макеева се възползва от необятността на пространството при заснемането на извънземните си кадри. Вижте ги в галерията в Инстаграм:

"Когато първия път посетих езерото Байкал, нямах никакви очаквания и въпреки всичко, което видях и почувствах, ме държа будна през трите дни, в които бях там. Експлодирах от вдъхновения. Сега, пътувайки до много страни по света, все още смятам Байкал за едно от най-красивите места на планетата", споделя Макеева пред Colossal. 

Макеева използва езерото Байкал не само като сцена, но и като звездата в своите поразителни фотографии. Често женска фигура, поставена в центъра на кадъра, засилва вниманието към изненадващо жизнените цветове, форми и текстури в замръзналите пейзажи на езерото Байкал. 

Фотографката често облича своите модели в невъзможно дълги рокли от тюл, като костюмите ги превръщат в приказни астронавти на фона на минималистичните бели пейзажи.

Кристина Макеева споделя, че в зависимост от локациите на снимките наема или модели от Москва, или пък местни момичета.

Фотографката казва, че след детството си в сивите и скучни предградия на Москва тя е била нетърпелива да отключи вълшебната енергия на приказките и фантазиите в своите работи. Е, тези снимки със сигурност са вдъхновени от някои от любимите й приказки като дете.

За да погледнете зад кулисите на фотографския процес на Макеева, гледайте следващото кратко видео от SmugMug в YouTube, както и повече в Инстаграм профила й.