"Хаос, хаос, такъв хаос не съм виждал отдавна", говори на развален английски таксиметровият шофьор, докато ни кара към EXIT, а ние го слушаме, гледаме се и не можем да разберем дали наистина говори за невиждан хаос или нечуван хаус в града. 

Снимка: Евгений Милов

"Ще ви остава преди моста, полицията няма да ме пусне по-натам, страшен хаос е", казва той - и вече няма никакво съмнение какво се случва, след като се колата се опитва да се изкачи по гърбицата на моста "Варадински"...

Снимка: Евгений Милов

Тълпи от хиляди хора се стичат по него над Дунав, за да стигнат до Петроварадинската крепост, където вчера беше даден старт на фестивала, който тази година се очертава да бъде със силен електронен привкус.

Снимка: Евгений Милов

Над 42 000 музикални фенове от над 70 страни в света се вляха в първата вечер на събитието - доказвайки, че фестивалната индустрия може спокойно да се завърне към "старото нормално" отпреди пандемията.

Снимка: Евгений Милов

Както и че безопасното провеждане на фестивалите може да бъде отново част от живота ни по същия начин, както са големите спортни събития.

Снимка: Евгений Милов

Официалното откриване на EXIT 2021 беше съпроводено от грандиозна заря над крепостта, като огнените й цветове се отразяваха в спокойните води на Дунав. 

Снимка: Евгений Милов

Големите музикални звезди на първата вечер бяха DJ Snake и Рони Сайз на главната сцена, а денс арената беше окупирана от техно кралиците Амели Ленс и Шарлот де Вите.

DJ Snake
Снимка: Йелена Иванович

Вижте как изглеждаше всичко това през обектива на фотографа Евгений Милов в галерията горе!

Снимка: Евгений Милов

Очаквайте и видеорепортаж от Станчо Станчев с обзор на най-интересното от снощи и какво да очакваме от фестивала довечера!