Миенето на лицето изглежда като най-простата работа на света. Всички го правим от малки и изобщо не ни трябва никой да ни обяснява как точно се случва. Да, но много хора допускат елементарни грешки при грижата за кожата на лицето – като прекаленото миене и използването на неправилен продукт. И вие ли сте сред тях?

Изборът на правилен продукт

Добре е кожата на лицето да се мие два пъти на ден. За да премахнете добре грима и излишния себум, не е нужно да използвате силен и агресивен продукт, а нежен, който премахва лесно мръсотията. Важно е той да не съдържа спирт и същевременно да премахва без усилия всякакъв вид водноразтворим грим, като същевременно не нарушава естествената овлажняваща бариера на кожата като Eucerin DERMOPURE Мицеларен разтвор. Лесно може да разберете дали продуктът, с който почиствате лицето си, е прекалено агресивен – ако след ежедневния ритуал я чувствате опъната и суха, това е сигурен знак, че трябва да смените продукта с друг.

Снимка: istockphoto.com

Прекаленият светец и богу не е драг

Стана ясно вече, че почистването на лицето е добре да става два пъти на ден – сутрин и вечер. Всяка допълнителна процедура би раздразнила кожата и би разрушила естествената овлажняваща бариера. Ако се потите често например и искате да освежите кожата си, пропуснете продукта за почистване и изплакнете само с вода. Да дадете почивка от време на време няма да се отрази никак зле на кожата на лицето.

Грешна температура на водата

Топлата към гореща вода може и да е чудесно усещане за кожата ви, но не и за нейното здраве и вид. Тя премахва естествените защитни масла в нея и води до пресушаване или до повишено производство на себум. И двете състояния не са здравословни за кожата. Хладката вода е най-подходяща за целта.

Снимка: istockphoto.com

Не прекалявайте с ексфолирането

След ексфолиране всички усещаме кожата си мека и гладка – нещо, което искаме да се случи и утре, и в други ден. Но прекалено честата употреба на подобни продукти може да доведе до дехидратация и въпаление. Един или два пъти в седмицата е максимумът за използване на ексфолиращи продукти. Специално за кожата на лицето избирайте такива, които са с нежна формула и ситни частици, които няма да навредят като Eucerin DERMOPURE Ексфолиращ гел.