Случва ли ви се често косата ви да се заплита и да я разресвате трудно? Особено дъждовното и ветровито време през пролетта отслабва косата и тя цъфти и се накъсва.

Предлагаме ви ефективна маска за коса, която можете да си направите вкъщи. Ефектът й е доказан! Косата ви ще бъде мека и бляскава, като че излизате от фризьорския салон. Маската е подходяща както и за боядисани коси, така и за коси с естествен цвят.

Всички сте чували за хининовата вода - тя се пръска или втрива в корените на косата, като я прави по-здрава и осигурява бързия й растеж. Освен че никак не е вредна, тя е достъпна и много изгодна. Къде да я намерите? Във всяка една аптека се предлага в два варианта - за втриване или впръскване. Вторият е по-удобен и лесен.

Ето и няколко лесни стъпки да приготвите маската вкъщи:

В една купа слагате 100 мл хининова вода и я смесвате с един жълтък.

След това прибавяте 2 супени лъжици зехтин - най-добре е той да е екстравърджин.

Разбърквате сместа и я мажете в корените на косата и по дължината й. За да ви е по-лесно използвайте четка за боядисване на коса, но ако нямате такава може и с ръце, но с ръкавици.

Оставете сместа върху косата си 30 минути. След това я отмийте с шампоан. За по-добър ефект след шампоана използвайте балсам или маска за коса.

Веднага след изсушаването на косата ви ще усетите ефекта на копринена и бляскава коса.

Маската може да се прави всеки месец по веднъж, защото е възстановяваща. Косата ви го заслужава- поглезете я!