Какво очаква всички зодии в работата, здравето и любовта през месец декември научаваме от Светлана Тилкова-Алена: 

 

ОВЕН

 

Работа: От вас зависи без прибързаност, за да избегнете грешките, да се справите с изоставането, в периода 7-21 декември да подготвите и подпишете договорите за следващата година. Не прекалявайте с предпразничните коктейли и събирания, ако имате ваша фирма.

Здраве: Не се отказвайте от почивката си, за да сте здрави, а вие мили жени и от посещението при козметик или фризьор.  Подгответе се за празниците. Бъдете отговорни към здравето си в дните 8-10 декември, когато Луната е във вашия знак. 

Любов:  Семейните трябва да решат дали да продължат съвместния си път. Щастливите в брака да постигнат компромис и да не си развалят отношенията заради ненужни разправии, свързани с празничните дни, както и да не навредят на финансовата си стабилност.

 

ТЕЛЕЦ

 

Работа: Старанието ви да угодите на всички  за да завършат задачите си защото са изостанали е равносилно на непоискано добро и ще ви донесе негативи и иронични подигравки. Бъдете пестеливи и умерени във всичко. Ако прецените, че е във ваша полза и нямате излишни средства, се откажете от голямо и пищно фирменото празненство.

Здраве: Здравето ви е стабилно особено ако сте били разумни през цялата година и сте си давали почивка и ако сте работили умерено и не сте допускали да ви смажат притесненията и нервното напрежение. Внимавайте да не се простудите особено в периода 10 -12 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните и щастливи в брака да очакват незабравими празнични дни, изпълнени с положителни емоции в компанията на приятни хора. Тези, които не са щастливи в брака могат да постигнат компромис и хармония, вместо да се готвят за развод, защото той ще ги направи още по-нещастни.

 

БЛИЗНАЦИ

 

Работа: Съдбата ви дава шанс след 7 декември  когато Меркурий е вече директен, да се обградите с хора, които да ви бъдат полезни и да работите с тях през следващата година. Назначаването на нови служители, изисква вашата лична преценка и присъствието ви на интервютата за работа, за да не се окажете подведени от нечия умишлено неправилна преценка.

Здраве: В студеното време се предпазвайте от простуда и неразположения и от белодробни инфекции. Само от вас зависи да сте здрави. Бъдете внимателни в дните 12 - 14 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните, които имат проблеми с брачната си половинка, да ги разрешат и да ги забравят през този месец. Ако сте били пестеливи, пътувайте в празничните дни, бъдете с компания и стабилизирайте отношенията си.

 

РАК

 

Работа: Трудностите, които блокират пътя ви, изнервят ви и ви притесняват, но вие вместо да се примирите и да се отдадете на рутинните си задължения инатливо искате да постигнете невъзможното. Бъдете дейни за да заслужите добри приходи преди края на годината.

Здраве: Здравето ви изисква грижи и съвети от личния ви лекар, ако сте си създали проблеми с жлъчката и стомаха. Не се подлагайте на лечение чрез хомеопатични препарати. Бъдете отговорни към себе си в дните 14 - 16 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не са изключени финансови проблеми, създадени ви от вашите близки, резервирали почивка, платили с вашата кредитна карта, без да са наясно дали можете да си я позволите. Не допускайте раздяла, намерете изход или отидете на почивката, ако няма да си получите парите обратно.

 

ЛЪВ

 

Работа: Бъдете готови да приключите деловата си година в периода 7 - 21 декември, за да имате време за почивка. Във ваша полза е да уговорите сътрудничество със задгранични партньори, но не допускайте доверчивостта ви да работи във ваша вреда. Не бива да поставяте ново начало и да сменяте работата си. Оставете тези ваши планове за новата година, защото може да промените решението си.

Здраве: Здравето ви е нестабилно заради натрупаната преумора. Почивката в края на месеца е задължителна. Предпазливостта е задължителна в дните 16-18 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Промените през месеца ви помагат да постигнете хармония в личните отношения. Семейните да организират пътуване за празниците, с което ще зарадват половинката си, особено ако са пропуснали лятната си почивка.

 

ДЕВА

 

Работа: Въпреки че сте уверени в добрия край на годината, е във ваша полза да сте дейни в периода 7 - 21 декември и да завършите задачите си, които не бива да прехвърляте в следващата. Не ви съветвам да обсъждате инвестиции, а също така да давате премии на подчинените си, дори и ако бизнеса ви е успешен, за да не нарушите без да се усетите финансовата си стабилност.

Здраве: Не пропускайте почивката, за да се откъснете от вредното за вашето здраве, натоварено ежедневие и да празнувате без да се притеснявате за здравето си. В периода 18-21, когато Луната е във вашия знак, си наложете диета, за да не си навредите.

Любов: Не бива да нарушавате хармонията и стабилността в семейството си, които са причина да посрещнете новата година в отлично настроение и да умножите щастието си. Не ви съветвам по традиция, но вредна за вас, да каните роднини на гости.

 

ВЕЗНИ

 

Работа: Не си внушавайте неосъществени успехи, а преценете с разума си нивото, до което сте достигнали, както и вашата финансова стабилност. Ако сте нечии подчинени завършете основните си задачи до 21 декември. Не проявявайте ненужна щедрост за подаръци, не харчете за служебно тържество и ако се налага обмислете смяна на работата си.

Здраве: Знаете, че застояването на едно място ви изнервя, а и вреди на бъбреците ви и на кръста. Трябва да си давате по-продължителна почивка. Уязвими сте в периода 21-23 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не се впускайте в авантюра в търсене на нови приключения. Семейните да не допускат изневяра, за да не окажат сами по празниците по своя вина. Би било добре да пътувате със семейството си и да се отдадете на развлечения без приятели и познати, вместо да обтягате инатливо отношенията си.

 

СКОРПИОН

 

Работа: Не ви е позволено да харчите безразборно, да давате заеми, дори на роднини. Трудно ще ви бъде да поправите грешката, довела до изтичане на пари в месец, който ви дава с пълни шепи възможности да печелите, но  изисква да ограничите максимално разходите си. Не бива да се ядосвате ако са ви подвели да инвестирате, защото в гнева си може да не се досетите за бързия и лесен изход от проблема.

Здраве: Здравето ви е стабилно, ако не сте притеснени и депресирани заради нещо, което не сте завършили, особено в дните 23-26 декември, когато Луната е във вашия знак. От вас зависи да сте здрави по време на Коледните и Новогодишни празници, но за целта сте длъжни да не се ядосвате.

Любов: Декември ви носи приходи, но е проблемен за вас в личния живот, особено ако сте взимали пари и се налага да плащате стари задължения. Семейството ви няма да прости немарливостта ви, която не е типична за вас и провалената почивка през празничните дни.

 

СТРЕЛЕЦ

 

Работа: Забравете за начинанията, дори и след 7 декември, когато Меркурий е вече директен, защото месецът не носи  успех, а провал ако инатливо поставите ново начало. Дори и да имате да наваксвате с изостанала работа, по-добре завършете започнатото, и  не си създавате врагове сред вашите колеги.

Здраве: През този месец здравето ви зависи само от вашето настроение, от умението ви да си давате почивка и от желанието ви да сте отговорни към себе си. В периода 26-28 декември Луната е във вашия знак и изисква да се грижите за себе си.

Любов: Вашата неовладяна агресия и нападателно поведение ще досъсипе и без това обтегнатите отношения в семейството. Не се изненадвайте, ако половинката ви реши да замине при роднини и да ви остави сами. Ако се овладеете, ще съумеете да подготвите незабравим празник за вашето семейство.

 

КОЗИРОГ

 

Работа: Имате време да ги поправите или поне да подготвите почвата за тази задача. Начинания и инвестиции не ви съветвам да предприемате, оставете ги за следващата година. Избегнете натоварването с допълнителни задачи, за да имате време да се обогатите с нова и полезна информация и да намерите своята нова среда сред интелектуалци и хора на изкуството.

Здраве: Ако се чувствате изморени, не се оставяйте напрежението да ви вреди, за да не провали празниците ви. Бъдете внимателни и отговорни към себе си в периода в дните 1-3 и 28-31 декември, когато Луната е във вашия знак и не прекалявайте с обилната храна на Бъдни вечер.

Любов: Осъзнаването на грешки е знак, че трябва да ги изчистите и да се извините. Дори и ако сте сред щастливите семейни, не допускайте проблеми с брачната си половинка, за да не провалите празниците, отдавна платените и планирани пътувания. По възможност избегнете присъствието на роднини.

 

ВОДОЛЕЙ

 

Работа: Декември изисква от вас да не инвестирате инатливо, особено преди 7 декември заради ретроградното движение на Меркурий, а да сте пестеливи и да съхраните постъпленията в банковата си сметка за вашите проекти през новата година. Направете всичко възможно да приключите деловата си година в периода 7 -  21 декември, защото може да се окажете в трудна ситуация, ако изоставите задачите си.

Здраве: Споделете притесненията си с най-близките си хора и ще съхраните здравето си стабилно. Предпазвайте се от депресивни състояния в периода 3-6 и 31 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните още в началото на месеца да обсъдят и вземат решение къде и с кого ще посрещнат Коледните празници и Новата година. Не се уговаряйте с роднини, защото ще ви съсипят празниците с претенциите и капризите си. По-добре заминете със семейството си на почивка без да давате обяснение къде.

 

РИБИ

 

Работа: Трудностите ви изнервят допълнително и сте готови да посегнете към чашката. Не се натоварвайте с проблемите на вашите колеги, особено ако ви искат заем, защото са затънали в кредити. Не се заблуждавайте, че ще ви върнат парите преди празниците, когато вие самите ще се наложи да търсите заеми, защото имате достатъчно средства, но сте недалновидни.

Здраве: От вас зависи да сте здрави и да не пропуснете празничното веселие. Ако сте разумни и не прикривате проблемите си, ако ги споделите,  ще успеете да се съхраните в отлична физическа форма, дори и в периода 6-8 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През целия месец се сблъсквате с неразбиране. Семейните, които имат недоразумения и са обтегнали отношенията си трудно ще ги изгладят Не се отказвайте от семейната почивка, дори и без да заминавате зад граница, или посрещнете празниците у дома.