ОВЕН 

Работа: Подвели са ви за възможност да развивате бизнес зад граница, но се е оказал невъзможен. Внимавайте с пътуванията в чужбина и у нас, не харчете с широки пръсти. Вашата активност през втората половина на месеца ви гарантира успех, но ви забранява безпричинна щедрост. Всички, които развиват собствен бизнес, могат да направят промени сред подчинените си или да се решат да сменят офиса си с по-обширен.

Здраве: Ако вечер, след напрегнатия работен ден, си почивате и се отдавате на приятни изживявания, със сигурност ще си спестите проблеми, породени от недоспиване. Бъдете внимателни и се пазете от проблеми със зрението и главата в дните 10-12 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Април позволява на всички вас, които сте създали семейство, да предприемате промени в личния си живот, да пътувате с близките си в дните на Цветница или по време на Великденските празници в края на месеца, за да им доставите радост и да докажете, че чувствата ви са все така силни. 

ТЕЛЕЦ 

Работа: Бъдете дейни и не пропускайте да направите крачките към новото. Всички, избрали професионалното си място и  бетонирали своите позиции, да поправят грешките си и затвърдят постигнатото, за да се предпазят от бъдещи провали. Ако имате нужда от нови служители, проведете интервю за назначаване на работа, но не бива да сте компромисни заради симпатия при липса на знания и умения на кандидатите или защото идват от чужбина и правят впечатление на знаещи.

Здраве: През април здравето ви ще бъде добро, ако сте заредени с оптимистично настроение, което няма да е постижимо през по-голямата част от месеца. Пазете се от простуди и в по-топлите дни, особено в периода 12-15 когато Луната е във вашия знак.

Любов: Внимавайте, защото рискувате да се окажете оплетени в интриги и обвинения в изневяра, без изобщо да подозирате, ако с вас пътуват и ваши колеги, а половинката ви е ревнива без мярка заради собствените си неволи в личния живот. 

БЛИЗНАЦИ 

Работа: Само от вас зависи да постигнете ново материално ниво, да не инвестирате, защото някой ви е омаял с бърза печалба. Бъдете предпазливи, за да не се окажете подведени и охарчили се, без шанс да възстановите средствата, които сте вложили. Печелите уважението на новите партньори с вашите знания и с интелекта си, а също и с умението да говорите и да убеждавате. Не бива да създавате отношения, свързани с финансово съдружие.

Здраве: През април сте склонни да преувеличавате страданията си или да си ги внушавате, защото си мислите, че така ще ви оставят на мира и няма да ви занимават с ежедневни проблеми, които не ви интересуват. Бъдете отговорни в дните 15-17 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните и щастливи в брака през април живеят в ореола на стабилност и хармония. Тези от вас, които са създали семейство с неподходящи партньори и сега търсят раздяла, да направят крачката, но без агресия и скандали, особено ако имат деца, които не бива да бъдат психически тормозени и травмирани заради тяхното несполучливо съжителство. 

РАК 

Работа: Не пропилявайте добрите възможности, не губете времето си напразно, проучвайте начините за бизнес и успех, за да не съжалявате за пропуснатите ползи, свързани с подписването на договори за съдружие. Пестеливата информация, която поднасяте, когато споделяте вашите идеи, работи във ваша полза, за да не се намери неприятел или конкурент, който да ви измъкне идеите, преди да сте ги осъществили.

Здраве: Не забравяйте, че имате нужда от почивка, умереност в храненето и достатъчно сън. В противен случай ви уверявам, че вредите на здравето си, особено ако сте немарливи в дните 17-20 април, когато Луната е във вашия знак

Любов: Съветвам ви да не пренебрегвате семейството си, което ви подкрепя, но не може постоянно да сте извън дома си и все да сте заети. Не бива да се противопоставяте, ако по празниците се налага да посетите роднини, за да не си създадете врагове, които внезапно ще решат, че могат да вредят и да извлекат лични ползи от вредата. 

ЛЪВ 

Работа: Без колебание се откажете от рискованите начинания, за да не съжалявате за претърпените загуби и  финансовия срив в най-трудния за възстановяване период, когато сте направили голяма инвестиция. Не проявявайте щедрост, ако имате собствен бизнес, защото чрез ненавременното прахосване на пари рискувате да бъдете лишени от очакваните приходи. Няма да ви липсва конкуренция и опит за вреда, но с търпение, такт и правилно подбрани думи ще надмогнете неприятелите си.

Здраве: Не допускайте вреда за здравето си, следствие на неосъществените ви мечти, които все пак имате възможност да превърнете в реалност. Съхранете спокойствието си в дните 20-22 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Вредите на брака си, защото отказвате да сте отговорни към домашните си задължения и брачната си половинка, а имате претенции, че не ви подкрепя при постоянните ви служебни  трудности, които сте си създали и си създавате сами. Пътувайте или празнувайте в дома си Цветница и Великденските празници и се разтоварете от напрежението в приятна компания, но без изневери.

ДЕВА 

Работа: През целия месец при задължителни и неотложни делови срещи, които не е възможно да пропуснете, запазете спокойствие и съхранете намеренията си в тайна. Не ви съветвам да сменяте работното си място, без да имате сериозна причина за това. Скоро ще съжалявате както за действията си, така и за неочаквано ниското заплащане.

Здраве: Ако си наложите да не се притеснявате, че плановете ви се объркват, ще бъдете в отлична форма през целия месец, дори и в дните 22-24 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните имат проблеми в брака заради емоцията. Все търсите вината в околните, особено сред близките си роднини, не че и те не помагат за някои негативни последици в отношенията ви, но причината е във вас самите. Липсата на желание за компромиси и инатът ви може да провалят брака ви, дори и ако сте щастливи. 

ВЕЗНИ 

Работа: Ценете помощта на вашите колеги и подкрепата им, която няма да ви е излишна, особено ако сте решили да предприемате промени. Не пренебрегвайте намерението си да осъществите срещи и запознанства, дори и ако сте на мнение, че са ви досадни. Може да се окажат по-полезни от хората от вашето най-близко обкръжение, където не липсват предатели.  Старанието ви да сте отговорни към околните ще бъде оценено и от вашите началници.

Здраве: Здравето ви е стабилно, ако сами не си създадете проблеми заради непредпазливост, особено в дните 24-26 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Покажете без колебание чувствата си и ако сте искрени, бъдете щастливи както преди. Ако обаче имате намерение да се разделите с половинката си, защото агонизирате в нещастен брак, месецът е подходящ за целта. 

СКОРПИОН 

Работа: В никакъв случай не бива да сменяте вашето работно място, защото не само ще бъдете измамени заради неспазените договорени условия, а и заради лошо отношение от страна на хората в новата среда, в която непредпазливо попадате. Не бива да се възприемате като интуитивисти, нито като визионери, умеещи да прозират бъдещето, защото през април тези ваши лелеяни или притежавани качества няма да ви донесат полза.

Здраве: Пролетта ви зарежда със сили, ако бъдете предпазливи. Бързо забравяте, че сте податливи на инфекции на половите органи, ако не поддържате добра хигиена, задължителна всеки ден, но особено важна в дните 26-28 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Намерете начин да се извините заради закъсненията си вечер. На Цветница и на Великденските празници бъдете с вашите близки, за да не ги разочаровате необратимо. Липсата на внимание и на време за разговори с децата и брачната половинка ви вреди. 

СТРЕЛЕЦ 

Работа: От вас зависи да не  се впускате с доверие и да не споделяте плановете си, още по-малко имате право да давате обещания за съдружие, особено през първата половина на месеца. През втората може вече да сте си изпатили. Отстоявайте позициите си. Не бива да се притеснявате от интриги, защото интригантите веднага ще ви нарочат за лесна жертва и ударите по вашия авторитет ще са светкавични.

Здраве: Чувствате се в отлична форма, но активното натоварване с работа може да ви навреди, ако забравите да си почивате. Бъдете отговорни и не прекалявайте с алкохола в дните  1-3 и 28-30 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Ако сте щастливи в брака, не бива да се изкушавате от изневери, защото съжалението ще ви споходи още по празниците, когато самотни и нещастни, ще се чудите къде сгрешихте, а новото ви завоевание ще се окаже заето с роднините си или ще ви изненада с новината, че има съпруг, с когото не са се развели. 

КОЗИРОГ 

Работа: Не се опитвайте да надскачате реалните си възможности. Така ще съхраните позициите си и ще избегнете провалите заради прибързаност или неспособност да се справите с новите си проекти. Не пропускайте да предприемете във втората половина на месеца планираните промени и пътувания. Познанствата също не бива да пренебрегвате.

Здраве: Рискът да навредите на здравето си е огромен, заради нервното напрежение, което си създавате сами, най-вече в дните 3-5 и 30 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: По време празниците през този месец не уговаряйте делови срещи, освен ако не сте задължени да работите, или отхвърлете задачите си до степента, позволяваща ви да си освободите поне почивните дни. Пътувайте, вижте роднините си, ако забраните са отпаднали, или празнувайте в дома си, за да избегнете криза в брака си, но и заразите, ако не сте ваксинирани. 

ВОДОЛЕЙ 

Работа: Не бива да сте прекалено откровени и да споделяте плановете си, особено ако няма да се обвързвате с тях в съдружие. При делови срещи, изискващи решаване на финансови проблеми, подгответе предварително вашите искания и претенции заради опасност от клаузи в договорите, които са неблагоприятни за вас. Бъдете безкомпромисни и защитете правата си.

Здраве: Ако не се притеснявате и се откажете да си вменявате вина, без да сте виновни, ако се предпазвате от травми, здравето ви ще бъде стабилно дори в дните 5-7 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Вашата самоувереност, че каквото и да се случи, бракът ви ще оцелее, през април може да се окаже проблем и да ви поднесе неочаквана изненада - да сте изоставени от вашите обидени заради поведението ви близки по време на празниците. 

РИБИ 

Работа: Въпреки това сте в състояние да ги преодолеете с повече упорство, особено ако ги приемете като поредната възможност да се докажете като хора, умеещи да ги надмогват, дори и с неочакваности за околните. Не ви съветвам да бягате от отговорност, да сменяте работата си или да се включвате в инвестиции, които ще ви донесат провал. Бъдете безкомпромисни към вашите безотговорни колеги и служители.

Здраве: Рискувате да навредите на здравето си, заради съмнението, че някой се опитва да ви вреди. Не бъдете мнителни и не посягайте за утеха във чашката в дните 7-10 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Месецът е труден в семейните отношения. По-добре е да споделите с брачната си половинка за притесненията си, дори и да се стигне до моментна разправия, защото  ще изясните проблемите помежду си и ще вземете решение за вашето бъдеще.