„2020-та бе година на изчистване. Тя оставя поучителни следи в живота ни. Уран беше управител на годината, някои не се съобразиха с това и си понесоха кармичното наказание“ – коментира астрологът Светлана Тилкова-Алена в предаването „Тази сутрин“ (bTV).

Тя допълни, че 2021 г. ще е подвластна на Меркурий, който може да донесе разруха, ако не внимаваме с думите си.

„За 2020 г. бях написала, че през юли и август ще има протести, но бях забравила за това. Трябва по-често да си четем хороскопа, за да се възползваме от предупрежденията в него“ – сподели Алена и представи накратко своите три книги с прогнози за следващата година.

Източният хороскоп е подвластен на вола (бика), като астрологичната година започва на 11 февруари. Може да се носят бижута от злато, сребро и всякакви други метали.

През 2021 г. Меркурий ще е ретрограден три пъти, а през 2022 г. – четири пъти! Така че след две години ще има много бракове и деца.

2021 година може да донесе разруха на битово ниво, ако не внимаваме какво говорим.

„Няма всички да изкараме коронавируса. Не се притеснявайте от всяко кихване, страхът е лош съветник“ – коментира Алена.

Относно книгата „Лунен календар за красотата“ тя припомни, че трябва да се внимава кога се ходи на козметични процедури.

„Например, когато Луната е в Риби, мъжете не трябва да се подстригват, защото ще се появи пърхот. Рибата има люспи, които падат по подобие на пърхота – това е символиката“ – обясни Алена и предупреди, че не се ходи на солариум и сауна, когато Луната е в Лъв.

Астроложката обобщи, че за България 2021 г. няма да е лека, защото два пъти ще има избори. Тя се надява да не е толкова агресивна предизборната кампания.

„Трябва да внимаваме с думите. Нужен е разумен диалог. Няма нищо необратимо в хороскопа за 2021 г. Негативните неща в него са предупреждение и просто трябва да внимаваме“ – завърши коментара си Алена.

Целия разговор вижте във видеото горе.