Какво да очаквате през юни месец в любовта, работата и здравето:

ОВЕН

Работа: Може да договаряте инвестиции през първата половина на месеца. Търсете на всяка цена правата си, ако искате Съдбата да ви дари успех в този не особено активен месец, особено след 18 юни, когато Меркурий започва поредното си ретроградно движение и ни налага обичайните за този период забрани.
Здраве: Здравето ви е нестабилно заради постоянните притеснения, които сами си създавате и се вживявате в несъществуващи драми и заради емоцията, която ви пречи да сте реалисти. Бъдете особено внимателни в дните 13-16 юни, когато Луната е във вашия знак и сте податливи на проблеми с главата, очите и кръвното налягане.
Любов: Не бива да допускате странична намеса, не споделяйте проблемите си ако ги има, защото добронамерени близки или съседи веднага ще посеят клюки. Тези, които са нещастни в брака може да направят крачката към развод, за да не страдат в идващите години.

ТЕЛЕЦ

Работа: Обогатете се с нови знания и не си мислете, че си губите времето, защото в последните месеци сякаш новостите ви убягват заради натовареност с други задачи. Проведете разговори с вашите колеги, ако съществуват недоразумения, за да си спестите изоставане на работата. Получавате заслужени похвали, които са причина да ви завиждат и да злословят зад гърба ви.
Здраве: Здравето ви е отлично, ако не сте пушачи, защото през този месец, особено родените в трета декада може да се оплакват от дихателни проблеми и алергични реакции, не само заради цъфтежите, а и ако не успявате да наложите мнението си. Предпазвайте се от проблеми с гърлото в дните 16-18 юни, когато Луната е във вашия знак.
Любов: Разправиите в семейството са неизбежни, ако не осъзнаете какво се случва и вместо да ги избегнете ги задълбочите, само защото не приемате, че вината може да е и във вас. Рискувате да отдалечите не само половинката си, а и децата си, ако се опитвате да подреждате живота им.

БЛИЗНАЦИ

Работа: Опитите ви да застанете срещу Съдбата си са във ваша вреда. Не бързайте с промени на работното място и с уволнения, заради нечия интрига, защото още ще губите, особено след 18 юни, когато ретроградното движение на Меркурий ще ви лиши от бързо назначаване на нови хора. Ако случайно назначите, може да се окажат некомпетентни пак във ваша вреда.
Здраве: Здравето ви е изцяло подвластно на настроението и от нежеланието да туширате споровете и скандалите, за които често причината сте вие. Не пропускайте отдиха и развлеченията в почивните дни, а и в дните 18-21 юни, когато Луната е във вашия знак.
Любов: През юни искате наваксате финансовите загуби от периода на извънредните мерки, но бъдете наясно, че няма как да го сторите за сметка на личните ви отношения и забрава на семейството и домашните ви отговорности.

РАК

Работа: Не бива да правите опити да се доказвате пред завистливи хора, които нарочно ви ядосват, за да се съгласите да инвестирате в техните проекти, но вашата позиция ще е губеща. Усещате го. Доверете се на вашата интуиция. Не планирайте големи вложения и харчове след 18 юни, когато Меркурий е ретрограден и ще си навредите.
Здраве: През този месец здравето ви изисква да сте внимателни с храната, да не прекалявате с тлъстото и с пресните салати, ако страдате от жлъчни проблеми и подуване на стомаха, особено в дните 21-23 юни, когато Луната е във вашия знак.
Любов: Ако се прибирате сърдити и не разговаряте със семейството си, разправиите са постоянни и провалят отношенията ви. Единствения начин да съхраните хармонията в отношенията си е да оставите проблемите на прага на дома си и да влезете при семейството си без този товар.

ЛЪВ

Работа: Не бива да уволнявате служители заради гнева си. Не ви съветвам да сменяте работата си, дори и ако сте получили предложение, но можете да заемете изчаквателна позиция и през втората половина на следващия месец, ако мястото е още свободно, да дадете положителен отговор. Забравете импулсивните решения в дните след 18 юни, когато Меркурий започва ретроградното си движение.
Здраве: От вашето добро желание зависи да сте отговорни към здравето си и да не прекалявате с храната и алкохола, дори и ако сте на почивка или на сватба. Бъдете внимателни в дните 23-25 юни, когато Луната е във вашия знак.
Любов: При роднински драми и неразбирателства в семейството не бива да изневерявате, за да не съсипете брака си. Колкото по-бързо отдалечите напористите ухажори, толкова по-спокойни и защитени от неочакваности ще бъдете.

ДЕВА

Работа: Началото на новите ви проекти може да бъде успешно, ако го поставите преди 18 юни, когато започва ретроградното движение на Меркурий, и след като са добре обмислени и обсъдени с вашите колеги. Не бива да пренебрегвате изостаналите задачи - завършете ги в края на месеца. Важен е анализа и вашата оценка на първата половина на годината, за да планирате втората. Не ви съветвам да уговаряте кредити.
Здраве: Здравето ви е нестабилно, затова ви съветвам да не пренебрегвате почивката и да не се опитвате да надскочите себе си. Планирайте месеца така, че работата да не ви натоварва, а в дните 25-27 юни когато Луната е във вашия знак, внимавайте с какво се храните.
Любов: Семейните, които са сговорчиви и компромисни с половинката си да се предпазват от критика, която дори и градивна ще стане причина за разправия, водеща до обида и отдалечаване. Веднага поднесете извиненията си и всичко ще приключи на мига.