Свърши ретроградният Меркурий! Още на 15 септември всички зодии излязоха от неблагоприятния период на тази планета.

Снимка: iStock

Ретроградният Меркурий е период, в който планетата се движи назад по своята орбита спрямо Земята. От астрологична гледна точка това често се свързва с комуникационни и технологични предизвикателства, както и с недоразумения и забавяния.

След края на ретроградния Меркурий, който обикновено продължава около три седмици, ето какво може да очаква всеки зодиакален знак:

Овен

Овните трябва да очакват по-ясна комуникация и по-малко недоразумения. Те могат да продължат напред с всички проекти или планове, които са били отложени по време на ретроградния период.

Телец

Финансовите въпроси и въпросите, свързани с кариерата, ще станат по-лесни за решаване. Телците вече могат да започнат взимането на важни решения с по-голяма увереност.

Близнаци

Тъй като Меркурий е управляващата планета на Близнаците, сега те могат да усетят ретроградността по-силно. След нейния край ще възвърнат обичайната си гъвкавост и комуникативни умения.

Рак

Неразбирателствата в личните отношения на Раците ще започнат да се изясняват. Те могат да започнат работа върху разрешаването на всички конфликти, възникнали по време на ретроградността.

Лъв

Творческите проекти и себеизразяването трябва да станат по-гладки. Лъвовете могат да възобновят представянето на талантите си и да се наслаждават на светлините на прожекторите.

Дева

Ретроградният Меркурий може да е нарушил рутината и ежедневието на Девите. Сега те могат да възстановят чувството си за ред и ефективност.