За всеки човек, роден под определен знак на зодиака, има страни, където той се чувства най-добре. Според астролозите държавите, както и хората, си имат своя хороскоп. Ето защо в някои страни се чувстваме уютно и спокойно, като у дома си, а в други ни мъчи чувството на постоянна тревога, дискомфорт и искаме по-скоро да напуснем това място.

Ако все още не сте решили къде да почивате, послушайте астролозите. Те ще ви ориентират към мястото, където отпуската ви ще бъде максимално ползотворна и ще ви зареди с енергия за цялата година.

 

Овен - необходимо им е постоянно движение, преместване, обмяна на опит и впечатления. За почивка най-подходящи са Германия, Австрия, Бирма. За овните са привлекателни и места, свързани с военни действия - например Иран.

Телец - обича да си похапва и да се отпусне в комфорт. Може да е на плажа или покрай басейн, припичайки се мързеливо, гледайки играта на слънчевите лъчи във водата. За тази цел на телците отговарят Египет, ОАЕ, Чехия, Швейцария, Украйна, Унгария и Гърция.

Неспокойните Близнаци се нуждаят от постоянна промяна във впечатленията. Тази необходимост може напълно да удовлетвори Америка с невероятното си разнообразие, както и Гърция, Полша и Турция, където хората са общителни и готови да се пазарят.

Рак- за пътуване и почивка харесва проверени места, където е тихо, спокойно и уютно. Ако обаче реши да пътува до загадъчна страна като Индия, ще бъде изумен колко близка и невероятна ще му се стори тя. Не бива да подминава Гоа - рай, където всички хора са като братя. Привлекателни за раците са и Непал, Литва, Кораловите острови.

Лъв - като цар на животните той обича всичко да се случва около него, да се чувства единствен владетел на света. Затова не бива да пропуска Бразилия с карнавалите, Италия с нейните древни красиви градове, с уникалните й паметници и съкровища на изкуството. Подходяща за лъвовете е и Испания, която ще предложи борба с тореадори, музеи, готически катедрали. Франция ще ги удиви с блясъка си, а Париж - световният център на модата - ще ги главозамае. Ако лъвовете обичат казината, да тръгват към Лас Вегас.

На трудолюбивите Деви по принцип не им се удава да си починат, защото успяват да си намерят работа дори и през отпуската. Близките на духа им са Швейцария, Япония, Латвия - там ще получат не само морално удовлетворение от точността на транспорта, комуникацията между хората, но и ще продължат да работят със стил, ще заимстват интересни идеи, които могат да превърнат и в собствен бизнес. Но не трябва да се мисли само за работа, нужно е да укрепят здравето си. За да направят това, могат да посетят някоя от страните, известни с минералните си извори и кални бани: Ба-ден-Баден, Карлови Вари, Мъртво море.

Изисканите Везни обичат да ходят на почивка, за да се показват и другите да им обърнат внимание. Париж ще ги очарова с красотата си и ще зарадва очите им с отличния моден вкус на парижаните. Англия ще им подейства като магнит с древните си замъци, а Китай - със своите нрави и обичаи. Гледката на Великата китайска стена ще се запечата в сърцето им. Аржентина пък ще ги покори с танцовия ритъм на тангото.

Скорпион - не обича да почива на спокойни и тихи места. За него жизненоважни са ритъмът, екстремните чувства, страстите и бурните впечатления. Ето защо най-подходящи за този зодиакален знак са Турция, Азербайджан, Иран, Куба, Афганистан, Пакистан.

Стрелец- това е най-големият пътешественик. Околосветско пътешествие е точно за него, но ако не може да си го позволи, му препоръчваме да посети Италия, Испания, Полша, Грузия, Армения, Мексико, Аржентина, Монголия.

Козирог - близките на духа му страни са разположени високо в планината. Ще ги очарова аскетичната красота на Тибет, строгостта на Естония, прохладата и простотата на Норвегия. Подхожда им и Англия с нейното величие и интересни традиции.

На Водолея би му се искало да посети друга планета - Марс например или в краен случай Луната. Но за съжаление тези маршрути все още не са открити за туристи. Ще се наслади обаче на просторните ширини на Русия, Канада, както и на далечната Австралия.

Риби - подхождат им много от страните, разположени по бреговете и островите: Израел, Нова Зеландия, Индонезия, Тайланд, Португалия, Средиземно море, Океания, Бразилия, о. Цейлон, о. Малта, Турция.