Снежна луна се нарича пълнолунието през месец февруари. То ще се случи вечерта на 10 срещу 11 февруари 2017 г. Нарича се така, заради снеговалежите, които са най-обилни именно през този месец. Наричат тази Луна и гладна. Името е свързано с това, че през февруари месец запасите от храна, предвидени за зимата, вече започват да свършват.

Луната ще започне да се затъмнява в 0,30 ч. на 11 февруари, като ще достигне своя максимум в 2,43 ч. Краят на този цикъл е в 4,52 ч. българско време.

Освен в България, лунното затъмнение ще се вижда от Европа, по-голямата част от Азия и Северна Америка, както и в Африка. Няма да има пълна или частични фаза, а яркостта на лунния диск само леко ще намалее. 

Освен скриването на Луната, ако имате бинокъл или малък телескоп, ще може да видите и кометата 45Р/Хонда- Маркос-Пайдушакова. Тя ще премине само на 12 милиона километра от Земята. Ще бъде видима преди зазоряване от четвъртък до неделя в съзвездието Херкулес. Кометата ще изглежда синьозелена, с опашка като ветрило. Цветът й се дължи на изпаряващия се двуатомен въглерод, който свети в зелено в космическия вакуум.