Зодиакалните несъвместимости не са причина да прекратите или да преоцените връзката си. Но астрологията може да ви даде подходяща информация, с която да научите нови неща дори за самите себе си. Тези зодиакални знаци са особено страстни и мощни заедно.  

1. Овен-Везни
Овен има големи лидерски качества и обикновено е доста агресивен. Тези качества преливат и в личния му живот, в резултат на което Овенът винаги се стреми да поеме контрола във връзката си. Ако се опитвате да спечелите сърцето на един Овен, винаги помнете, че те ще оценят честност повече, отколкото каквато и да било друга игра. Представителите на тази зодия са всичко друго, но не и спокойни любовници. Те са изключително страстни хора и очакваме същото и от партньора си. Техните най-добри приятелства са с Лъвове или Скорпини, защото те отговарят на огнената им сексуалност. Макар че тези знаци често хармонизират добре с Овните, последните често избират безгрижните Везните, когато искат нещо смислено. Емоционалната връзка с тях ще запази чувствата земни и балансирани. Телецът обикновено е най-лошият избор за връзка на Овена. 

2. Телец-Дева
Надежден и заземен, Телецът е домошар, който цени времето, прекарано със семейството най-много от всичко. За него да дава и получава любов е най-важното - най-важният механизъм от секса. Обича да бъде ухажван, серенадите и романтичните жестове. Подхождат си най-много с Девите, които също завихрят живота си около семейството. С тях биха имали и най-добрите сексуални отношения, защото Девите имат предпочитани към гушкането и изразяването на чувствата по нежен начин или с думи, отколкото със секса. Понякога обаче, особено по-контролиращите Телците, предпочитат Скорпините, които са малко по-интензивни и динамични. Най-лошият избор за Телците е Стрелец. Той е див, винаги търси следващото голямо приключение и това би било основа за неразбирателства.

3. Близнаци-Стрелец
Смешните и енергични Близнаци са добра компания за почти всеки. Неуравновесеният характер на въздушния знак обаче прави трудна сериозната връзка. Повечето Близнаците се страхуват от този ангажимент и прекъсват връзката в момента, в който усетят, че тя се превръща в сериозна. Представата за любовната игра на Близнаците обикновено е свързана със сексуална закачки с партньора. Близнаци имат нужда от партньор, който никога няма да ги ограничава и винаги ще ги разсмива. Интелигентните Стрелци почти винаги привличат вниманието на Близнаците. Те взаимно се допълват. Повечето Близнаците избягват Козирози, защото ги възприемат като скучни.

4. Рак-Телец
Раците са най-състрадателните и безкористни зодиакални знаци. Тяхната съпричастност често е и тяхна слабост, защото не успяват да кажат "не" дори когато много им се иска. Любовта им е споделяне на дълбока, смислена връзка с някого. Най-добрата им връзка обикновено е с Телец, който също поставя стойностните емоционални връзки преди всичко друго. Ако са двойка, те ще си построят къща, ще се чувстват добре заедно там, ще гледат стари филми...  Раците вземат думите на околните винаги много сериозно и дори лекомислена забележка може да ги нарани. Поради тази причина, те стоят настрана от Лъвовете, които дори не осъзнават колко щети могат да нанесат с думите си на чувствителните раци. 

5. Лъв-Овен
Лъвовете обикновено може да бъдат забелязани от километри - те са в центъра на вниманието на всички, обикновено имат много ухажори, а също така са тези, които могат да ви обезоръжат с най-завладяващата си усмивка. Лъвовете рядко имат сух период, което е чудесно за тях, защото те са един от най-страстните зодиакални знаци. Те могат да са най-добри във всичко - изключително внимателни любовници и много добри приятели. 

6. Дева-Скорпион
Девите са чистачите сред всички зодиакални знаци. Те са най-щастливи, когато всичко е на мястото си и са свършили всичко от своя списък със задачи. Девите прилагат същото желание за съвършенство и в любовта. За съжаление често с неуспешни резултати. Те са склонни да бъдат прекалено критични към недостатъци на партньорката си и да бъдат нетърпеливи те да се променят. Когато Девата е в сериозна връзка обаче, те винаги поставят партньора си на върха на списъка с приоритети. Неправилно възприемани от мнозина за девствени и прекалено целомъдрени, Девите могат да бъдат изключително внимателни партньори. Те са готови на всичко, за да създадат романтична атмосфера. Емоционалната им връзка със Скорпион би била много интензивна. Подредената Дева ще успокои вечно забързания Скорпион, а той пък, от своя страна, с откритата си сексуалност ще изтегли Девата от скуката на домашните задължения. Девите не си подхождат със Стрелец. Считат ги за лекомислени и не е достатъчно умни. 

7. Везни-Близнаци
Везните обикновено са първите, които влязат в конфликт, но и помагат на всички страни да вземат решение. Те са добре известни със своята тактичност. Везните обикновено активно търсят връзки, защото не са родени да бъдат самотни създания. Самотната Везни може да потъне в летаргия и скука. Те поставят интелекта много над страстта и рядко са привлечени само от външния вид. Везните и Близнаците са създадени един за друг астрологично. Те се стимулират взаимно психически. Стабилната Везна ще помага на вятърничавите Близнаци да се приземи обратно на земята и да се сблъскат с реалността. Везните не са добра двойка с Дева, които намират за твърде скучни.

8. Скорпион-Риби
Скорпион може да изглежда труден и коравосърдечен, но не се подвеждайте. Повечето Скорпиони са чувствителни, жадни за любов и внимание. Когато един Скорпион има някаква идея в главата си, обикновено напълно забравя за всичко около себе си. Те са и най-отмъстителните от всички знаци. Вашият приятел Скорпион вероятно още помни онзи ден във втори клас, когато си му счупил молива.  Скорпионите са изключително похотливи, страстни същества, които могат да бъдат доста агресивни в леглото. Скорпион и Риби, двете най-емоционалните знаци на зодиака, са перфектната двойка заедно. Те се разбират помежду си интуитивно и връзката им се основава на споделено разбиране на всички други нужди. Скорпионът трябва да стои далеч от Овен. Подобна връзка би била много уморителна и твърде повърхностна.

9. Стрелец-Водолей
Стрелец не обича да остава на едно място прекалено дълго. В душата си той постоянно пътува и върши нови неща. Стрелците се адаптира към новите условия и култури много лесно и рядко чувстват носталгия. Готови са да се ангажират с партньор, който им дава цялата си свобода и няма твърде много изисквания към времето. Стрелецът се страхува от скуката. Ще се влюби само в най-привлекателния човек в стаята. Те се отегчават от рутината много лесно, така че партньорът им трябва постоянно да намира нови начини да го впечатлява в леглото. С Водолея имат идентични нужди и никога няма да пожелаят да се ограничават един друг. И двамата са еднакво приключенски настроени, с отворено съзнание, което гарантира, че никога няма да е скучно в отношенията им. Най-лошата връзка би била с домашно ориентирания Телец. 

10. Козирог-Дева
Козирозите обикновено знаят какво искат още в началото на една връзка. Те рядко пропускат възможност да реализират амбициите си и влагат много от уменията и времето си в усилена работа, за да ги постигнат. Това важи както за кариерата, така и за любовта. Първоначално изглеждат сдържани, но това е само защото са твърде уплашени да не бъдат наранени. Козирозите поставят сексуална интимност почти на същото ниво като емоционална връзка. Биха имали чудесна връзка с Дева, които са също толкова съсредоточени и подредени. 

11. Водолей-Везни
Вашият активист приятел, който винаги е прав за каузата и постоянно изразява мнението си за несправедливостите, вероятно е Водолей. Те са много интелигентни и роптаят срещу неравенство в света. Заради това мнозина ги мислят за идеалисти. По тази черта на характера много си приличат с Везните. Раците обаче, никога няма да бъдат в състояние да се сдружат добре с Водолей. Ракът никога няма да разбере защо Водолеят се грижи повече за децата в неразвитите страни, отколкото на собствените си нужди.

12. Риби-Козирог
Като един от най-големите творци в зодиака, Рибите са изключително талантливи, артистични и спонтанни. Те обикновено имат непоколебима вяра, че могат да постигнат всичките си мечти. Когато нещата не се развият според очакванията им, те чувстват, че земята под тях се е разлюляла и губят всякаква надежда. Замечтаните Риби и съсредоточените Козирози може да изглеждат много различни, но противоположностите се привличат. И двамата ценят взаимопризнанието и най-важното - Козирогът може да разсмее Рибите дори когато те се чувстват подтиснати. На обикновено разхвърляните и не неорганизиран Риби ще е най-трудното да живеят с Дева.