#Детето Овен се развива по-бързо от останалите деца. То прохожда и проговаря по-рано от тях. Затова е от особено значение възпитанието с него да започне от ранна възраст, защото е нравът му е буен. Като деца, представителите на тази зодия трябва да се пазят от остри предмети, изгаряния и контузии. Като падат- обикновено си нараняват лицето и главата, предразположени са към шарка, скарлатина, но бързо се възстановяват. Понякога са твърде неразумни, но ядът им бързо преминава и веднага след злополука им се изписва широка усмивка на лицето. Ученикът ОВЕН отрано си създава работна етика, свързана с неговото постоянство и сериозност към учебните задължения. 

За да го мотивирате са необходими предизвикателства. Срамът и неуместните сравнения не са от полза. Когато овенът е изправен пред подобна ситуация, желанието му да надмине себе си и да осъществи възложената задача се увеличава.

Принципно децата от тази зодия учат леко и напредват бързо, ако материалът, с който се занимават им е интересен. Те са родени лидери, бързо стават тартори на своята приятелска банда, измислят нови игри и развлекателни занимания.

Овните или се налагат, или си счупват главата от инат, затова е добре да ги държите изкъсо още от малки (стига да успеете). Запомнете- Овенът никога не напада в гръб! На Овенчетата им поникват криле, когато ги хвалят, затова е една хитра тактика да им се изгради чувство за отговорност. Овенът е природно интелигентен и много любознателен. Ако му се гласува доверие, той ще притежава чудесната способност да мечтае и да постига целите си.

Подходящи професии: за момчетата-спортист, военен, полицай, пожарникар, нотариус за момичетата- мениджър, бижутер, посредник, комисионер, предприемач.

***

Истинско удоволствие е да сте родител на #Телец, като се абстрахираме от характерната за тях твърдоглавост. Момиченцето обича да кокетничи, да играе с кукли, представяйки си се за грижовна майка - прибира, разтребва, влиза в ролята на домакиня. Момчетата са забавни, жилави и яки. Бързо прохождат. Не обичат да са център на внимание. Предпочитат да се занимават в някое кътче и никой да не ги безпокои. Цветовете и звуците силно влияят на настроението им. Ярките, несъвместими оранжеви и червени цветове ги изнервят. Пастелните тонове имат особен ефект върху тях и допринасят за тяхното вътрешно спокойствие.

Ученикът Телец е примерен, умът му възприема бавно, но паметта му е добра. Момчетата обичат да играят с камиончета, не си пазят дрехите. Момичетата са по-кокетни и обичат да са винаги чисти. Обичат да помагат в кухнята. Ако отглеждате своето дете Телец в атмосфера, наситена с любов и нежност и не го потискате, някой ден то ще изпълни сърцето Ви с гордост.

Подходящи професии: финансисти, банкови служители, застрахователи, за жените- козметика, фризьорство, фотомодели, банкери.

***

#Детето Близнаци не обича да е затворено в кошарка, то обича да се движи, да изследва и е много любопитно и любознателно. Винаги трябва да е пред очите ви. Когато се налага да бъде затворено на едно място е препоръчително да му оставяте книга или играчка, така че вниманието му да бъде заето с интересна за него дейност. Близнаците са въздушен знак, а той има нужда от движение. Ограничавайки го в личното му пространство рискувате да го разстроите на много дълбоко емоционално ниво. Част от възпитателния процес е усвояването и развиването на търпение. Това лесно може да се постигне чрез спортове, изискващи концентрация – йога, бойни изкуства и др.

Ученикът Близнаци е добър в писането и ораторството. Музиката също влече децата Близнаци, които са музикални по характер. Имат силно развита способност да имитират другите, проявяват отрано склонност да иронизират, както и да остроумничат. Хитри и ловки, винаги минават между капките. Чуждите езици са втората им природа.

Близнакът умее да учи и да слуша музика едновременно. Винаги върши по две неща едновременно и никога не се задоволява с една и съща дейност. Добре е да го научите да усвоява материала в детайли. Отрано трябва да се приучи да разговаря с другите без да ги прекъсва.

Подходящи професии: музикант, журналист, хирург, зъболекар, часовникар, туроператор, посредник, брокер недвижими имоти, търговец, мениджър, компютърен инженер, работа в телекомуникации.

***

#Бебето Рак си мени настроенията толкова често, колкото се сменят неговите пелени. Чувствително, то има силни сетива, които провокира с различни вкусове, мириси и цветове, привличащи вниманието му.

Децата Рак са надарени с феноменална памет. От друга страна е добре да знаете, че се чувстват емоционално свързани със своите родители още от ранна възраст.
Ако не получат вниманието и одобрението на близките, тяхната студенина може да съкруши лунното дете.

Юноша, Ракът може да се превърне в бунтар,въпреки че умее да контролира емоциите си. За него вътрешният живот е реален, така че спокойно може да го оставяте да си играе сам. Имайте предвид, че децата Рак са плашливи. Може да изпитват всички възможни страхове - да спи на тъмно, да се бои от огън и кибрит, от бързи коли, силни шумове и др. Непознатите хора също го плашат, големите животни, ярки светлини, светкавици и гръмотевици.

Представителите на този знак имат артистични заложби. Ако в детството са емоционално осакатени, може да се превърнат в мнителни грубияни, неучтиви и отмъстителни. Като ученици са много добри по история- лесно помнят дати и факти. Работата не ги плаши и още от рано е осъзнават нейната роля в живота, за да си изкарва човек хляба.

Подходящи професии: артисти, художници, фотографи, видни личности в областта на музиката и живописта; за жените- медицински сестри, психолози.

***

#Детето Лъв е слънчево, щастливо, игриво и весело, стига всичко да е на неговото – то е дете Цар. Не трябва да бъде потискано, защото това може да остави дълбоки следи в съзнанието му, които да помрачат слънчевия му знак за години напред. То обича да командва останалите деца, особено по-свитите, но в никакъв случай не трябва да им правите забележка на висок тон, при това на публично място, защото Лъвът е много горделив и всички подобни обръщения могат да провокират враждебна реакция. 

По- добре е да поощрявате естествената склонност на това дете към водачество, като същевременно му обяснявате, че е редно да се съобразява с по-силните и/или по-слабите от него. Така вроденото му чувство за справедливост ще му помогне да се развива и изгражда добра ценностна система. Както става ясно, Лъвът иска да е център на внимание, дори пакостите, които правят са с цел да привличат погледите.

Момчето Лъв може да направи челна стойка в училище, а момичето да се държи като принцеса. Още от малки въртят на малкия си пръст мама, тате и цялата семейна "свита". Затова и тактиката с детето Лъв е възхищение и похвали, само така ще го амбицирате. Отрано му внушете, че трябва да уважава правата на другите, ако иска и те да уважават неговите.

Те са интелигентни, но и мързеливи. В интерес на истината често разчитат на слънчевото си излъчване и неотразимия чар, за да постигнат своето с помощта на друг. Добри ученици, Лъвовете се възползват от добрите си резултати за похвала. Не се колебайте да споделяте с тях гордостта си. Този тип отношение ще ги мотивира да надграждат себе си с всеки следващ успех.
Поотрасналият Лъв не обича да бъде командван и да живее в "общоприети рамки и норми".

Подходящи професии: професионален спортист, мениджър, ръководител на предприятие, всичко свързано с луксозни сгради и лукс, моден дизайн, собственик на галерия или ресторант.