„Светлина в мрака“ – така представя 2021 година световноизвестният астролог Гал Сасон. Какво обаче казват звездите и планетите за нашата страна? Отговорите чухме в "Преди обед".

Няколко важни неща ще се случат в България тази година. Първо, Юпитер, планетата на позитивизма и растежа, се мести в дома на парите и талантите за България. Тоест икономиката и финансите ще се подобрят в страната през 2021 година, особено от март-април.

Едно рядко явление, което се случва на всеки 84 години, ще е така нареченото завръщане на Уран.

Уран се свързва с революции, бунтове, технологии, иновации, така че може да има нови открития или изобретения, идващи от страната ви или от българи, живеещи в чужбина. Може да са научни открития или пък стартъпи, които ще имат успех. След това Уран ще се премести в дома на семейството. Това означава, че може да има върхове и спадове, свързани с недвижимите имоти, или пък промени в дома и семейството.

Често, когато има такова движение на една планета, говорим за пробуждане. Така че ще има много движение в основите на страната. Тоест има шанс за българите да променят из основи отношението си, начина, по който гледат на себе си, на света, на мястото си в света. Ще има промени в самоопределянето на българите.

Уран ще пробуди не само българите, но и Колелото на късмета, което се свързва с енергиите на парите, финансите, новите таланти. Това ще се усети много силно през февруари. Може да се случи нещо положително и при дипломацията или пък да има важни решения, свързани с други страни през март. През юни Уран ще бъде позициониран над Колелото на късмета, което е добре и означава, че ще има успехи, свързани с иновациите, науката, технологията. През ноември също ще е добър период за тези неща.

Другото, което се случва в астрологичната карта на България, са затъмненията от 19 ноември 2021, които за година и половина ще се преместят в Скорпион и Телец, а България е под знака на Телеца. Това означава, че ще има бързо развитие при всичко, свързано с лидерството, промяна в лидерството на страната, в дома и семейството. Това се случва веднъж на приблизително 19 години, така че подобни неща са се случвали и през 1984-1985 година, както и през 1965-1966 година.

Добрата новина е, че България е двоен Козирог, а Сатурн излезе от Козирог, т.е. през 2021 година ще може да си поеме глътка въздух. Сатурн и Юпитер за пръв път от стотици години са в първия дом на България, което е свързано с идентичността. Страната ще възприеме нова дефиниция за себе си. Така че ще има добра енергия, свързана с пари, таланти, с това кои сте като нация, но ще има и революции, и непредвидими неща заради завръщането на Уран.

Относно пандемията

Северният възел на България е в дома на здравето. Ако трябва да съм честен, в сравнение с други страни, по отношение на пандемията България би трябвало да се справя по-добре. Защото в момента страната преминава през завръщане на Северния възел. Това се случва на всеки 19 години. Северният възел на България е в Близнаци, което е знакът на Дракона. Обикновено това значи късмет. Северният възел означава добрата карма. Така че, ако България е направила добри неща през последните 19 години, сега ще получи същото в замяна, особено в дома на работата и здравето. В сравнение с другите страни би трябвало да се справя по-добре. България има Близнаци в дома на здравето, което е свързано с начина, по който мислите и възприемате нещата. Повечето проблеми на българите са свързани именно с това – голяма част от проблемите са психосоматични.

Надявам се, че сега, когато вече има ваксини, до май-юни-юли ситуацията ще е значително по-лека. Но нека не забравяме, че нашето отношение към пандемията отговаря до голяма степен за резултата от нея. Понякога няма нужда да гледаме към звездите, за да видим какво ще се случи, а по-скоро трябва да се обърнем към себе си и нашето отношение.

Великият съвпад на Юпитер и Сатурн, който настъпи на 21 декември 2020 година, отвори портала, през който ще пристъпи Епохата на Водолея.

Хората от хилядолетия чакат това да се случи. Водолеят е единственият знак от зодиака, който е представен от човешки образ. Затова се счита за знак на човечеството, на алтруизма, на общността, на групите. Сега започва Епохата на Водолея и това означава, че започва време на демокрация, на заедност, на помагане и споделяне. Хората отдавна чакат тази ера, защото тя ще превърне света в едно глобално селище. Затова през последните няколкостотин години има все повече пътувания, връзки между различните култури и това ще продължи.

11 и 12 февруари ще са важни дати, защото тогава ще имаме 7 небесни тела във Водолей. Това е период, в който всички ще се свържем, затова предлагам на хората тази година вместо да правят новогодишни обещания само за себе си, да го направят и за семейството си или за общността си.

Очаквайте продължение утре, когато Гал Сасон ще коментира знаците на звездите и планетите за всяка една от зодиите.