Астропрогноза за всяка партия на изборите от Светлана Тилкова-Алена. 

ГЕРБ е първа политическа сила. Държа да припомня, че изборният ден за ГЕРБ-СДС е възможно най-лошият, което, с вече казаните негативи, ги лишава от 5 до 9% в крайното разпределение на гласове. Годината им е на подчинение, което означава, че като първа политическа сила, стига манипулациите с изборните машини да не решат друго, ще им бъде трудно до невъзможно да съставят коалиционно правителство.

Успехът на ДПС е предначертан, но дали ще имат второто или третото място е трудно да се каже, заради изборния ден, зареден с прекомерно много емоция, която от случайна дума може да се превърне от позитивна в негативна.

Възраждане има астрологичен шанс за значимо присъствие в 48 НС, но ако мястото е по-високо от третото, това няма да се дължи на естествения вот на избирателите.

БСП е целеустремена, но съществуваща в свой свят, далеч от действителността. Периодът за партията е труден, на прага е на своето оцеляване, а изборният ден ще утежни ситуацията.

ДБ са в година на трудности, независещи от тях, които може да им отворят портите към историята. Шансът им да прескочат изборната бариера по естествен път е минимален.

ПП – сериозен отлив на избиратели. Изборният ден е още една дата, предвещаваща края на партия “ПП”, което обаче няма да се случи в 48 НС. По естествен път, без манипулации, “ПП” като коалиция и партия може да имат 5-6%. Всичко отгоре ще е резултат на измама.

Български възход – коалиция на крайностите. Присъствието им в 48 НС може да ги въздигне до значимо място, особено ако получат подкрепа от изборните машини, но може и да се равнят с БСП, заради постоянното им излъчване на несигурност.

ИТН с малко късмет биха могли да се закотвят до границата на изборната бариера и да присъстват в 48 НС, но е възможно и да останат под нея. Зависи дали някой има интерес да присъстват в следващото народно събрание, за да ги стимулира или ощети машинно.

Избори по време на ретрограден Меркурий