.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Слипове или боксерки? Видът бельо е от значение за фертилността при мъжете

LadyZone.bg | преди 27 седмици
бельо
Снимка: istockphoto.com

На пръв поглед въпросът изглежда по-скоро като питанка с моден привкус, но всъщност се оказва, че мъжете, които носят по-отпуснато бельо, имат по-голям запас от сперматозоиди, показва изследване, проведено в Щатите и публикувано в списание Human Reproduction.

За целта били тествани 656 мъже. Оказало се, че тези от тях, които носят боксерки имали с 25% по-висока концентрация на сперматозоиди в сравнение с мъжете със слипове или друг вид по-тясно бельо.

бельо
Снимка: istockphoto.com

Една от причините за това е по-ниската температура, която се поддържа, когато бельото не е стегнато. Производството на сперма в голяма степен зависи от градусите. Когато е горещо, тя намалява. Това е и причината тестисите при мъжете да се спускат в скротумната торбичка – за да бъдат изолирани от по-високата температура.

Експертите твърдят, че подобна промяна в начина на живот и смяната на бельото с друг вид може да подобри значително фертилността при мъжете.

А вашите половинки какво бельо носят?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
За или против секс на първа среща?