.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Следобедният сън ободрява като кафето, но без страничните ефекти от кофеина

Евгений Милов | преди 29 седмици
Следобеден сън
Снимка: iStock
Вие правите ли го и какъв е ефектът?

Следобедната дрямка през деня има способността да ободрява мозъка също като кафето, но без страничните ефекти от кофеина.

Едни от по-осезаемите проблеми при прекаляването с кафето през деня, което е най-популярният психостимулант на планетата, са трудното заспиване и смущенията в съня през нощта.

Така вместо да изпиете поредното кафе за деня, по-добре потърсете спокойно местенце на работата, където да подремнете за малко.

Следобеден сън
Снимка: iStock

Не само това, но следобедният сън действа толкова по-ободряващо на мозъка, колкото e по-продължителен.

Резултатите са от научно изследване на австралийски специалисти от "Adelaide Institute for Sleep Health" към "Flinders University", ръководено от д-р Никол Ловато.

Следобеден сън
Снимка: iStock

Нейното проучването установява, че вниманието на хората, които редовно си позволяват кратка дрямка в следобедните часове на деня, е по-изострено, в сравнение с останалите, които не го правят често. 

Изследването сочи още, че около 50% от участниците поне веднъж седмично поспиват през деня, за да си отпочинат от умората. Вие правите ли го и какъв е ефектът?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
За или против секс на първа среща?