.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пристрастяването към Фейсбук е сравнимо с хероинова зависимост

Евгений Милов | преди 26 седмици
зависимост към Фейсбук
Снимка: iStock
Прекомерната употреба на социалните мрежи води до вземането на рискови решения

Ако се чудите какво е въздействието на Фейсбук върху мозъка, американски учени от Мичиганския университет твърдят, че то е сравнимо с това на наркотична зависимост към кокаин или хероин.

Проучването подчертава връзката между прекомерната употреба на социалните мрежи и вземането на рискови решения, която е обща черта на наркотичната зависимост.

"Около една трета от хората по света използват социалните мрежи, като голяма част от тях демонстрират признаци на тежка зависимост", коментира ръководителят на изследването д-р Дар Меши.

Изследването на д-р Меши е обхванало 71 души, за да се установят нарушенията върху човешката психика, до които води прекаленото използване на социални мрежи. 

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Journal of Behavioral Addictions". 

За времето, което прекарваме в социалните мрежи всяка година, можем да прочетем 200 книгиС малко математика, много книги и полезни навици ще забравите за Фейсбук клюките и дългите безсмислени чатове
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?