.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Открийте щастието в живота с "Малък наръчник по люка"

Евгений Милов | преди 1 година
Малък наръчник по люка
Снимка: Хермес
Помните ли "Малък наръчник по хюга"? Прочетете избрани цитати от новата книга на Майк Викинг

След над половин милион продадени екземпляра от "Малък наръчник по хюга", Майк Викинг се завръща с нова книга, в която разкрива малки тайни за щастието, събирани от всички краища на света. "Малък наръчник по люка" излиза точно на 20 март – Международния ден на щастието.

Никой не знае повече за щастието – или както датчаните го наричат: lykke (люка) – от Майк Викинг, изпълнителен директор на Института за изследване на щастието в Копенхаген и автор на световния бестселър "Малък наръчник по хюга". Макар да вярва, че можем да научим много от датчаните как да се радваме на малките неща, той е убеден, че ключовете към щастието се намират на много места по света.

В този наръчник Майк Викинг ни повежда на пътешествие в търсене на тези ключове. Любопитните идеи и практики от всички краища на планетата – от Япония и Австралия до Холандия и Великобритания, ни предоставят лесноприложими идеи как да намерим повече хармония и смисъл в ежедневието си.

В "Малък наръчник по люка" ще намерите интересна информация и полезни съвети: как да се сближите със съседите и вземате дейно участие в местната общност; как да се забавлявате напълно безплатно; как да повишите щастието си в ежедневието; как да помагате на останалите да са щастливи. Независимо дали ще се включите в благотворителна инициатива, или ще сторите спонтанен акт на добрина, тази книга ще ви подтикне да внесете повече люка не само в своя живот, но и в живота на другите.

Майк Викинг е изпълнителен директор на Института за изследване на щастието в Копенхаген и водещ експерт по въпросите на щастието. В работата си за по-доброто разбиране на щастието, субективното благополучие и качеството на живот, Майк пътува до множество места по цял свят, за да открива и изследва глобалните тенденции на жизнената удовлетвореност.

Само човек, напълно отдаден на щастието, би могъл да седи в кафенета в различни точки на света и да брои усмивките на минувачите. Или както самият Майк Викинг казва: "Работата ми като изпълнителен директор на Института за изследване на щастието в Копенхаген се състои в това да измервам, да формулирам и да създавам щастие".

Малък наръчник по люка
Снимка: Хермес

Предлагаме ви да прочетете избрани цитати от "Малък наръчник по люка" на Майк Викинг, издадена на български от "Хермес":

"Приятната топлина на мартенското слънце, греещо над красивите заснежени планински върхове, много се доближава до идеята за щастие."

"В почти всички култури по света огънят и храната събират хората. А понякога трябва да запалим просто една свещ, за да създадем усещане за сплотеност на масата за вечеря."

Богатството не се равнява на размера на банковата сметка, а зависи от силните ни връзки с другите хора, здравето на близките ни и благодарността за това, което имаме."

"Подобно на повечето неща, колкото повече притежаваме от дадено нещо, толкова по-малко радост ни носи то."

"Идеалният летен следобед включва книга и одеяло, постлано под сянката на някое дърво."

"Всички родители по света желаят за децата си едно и също нещо: да са здрави. Когато сме здрави, можем да се забавляваме, да се впускаме в приключения и да търсим щастието."

"Развита държава не е тази, в която бедните притежават автомобили, а тази, в която богатите използват обществения транспорт."

"Поемате дълбоко дъх и дробовете ви се изпълват с влажен, свеж въздух. Листата на дърветата имат онзи неповторим цвят от първите седмици на пролетта, а слънчевите лъчи се прокрадват през тях, докато бавно вървите из гората."

"Четенето на книги като начин да се помогне на хората да разрешават житейските си проблеми, съществува отдавна. Още в Древен Египет и Гърция са вярвали, че книгите притежават лечебна сила, и над вратите на библиотеките имало специални надписи, които информирали посетителите, че пристъпват на място за изцеление на душата... Казано по-просто, четенето е... психотерапия."

"Не само обществото става по-щастливо, когато сме загрижени един за друг. Ние самите се чувстваме по-добре."

"Хората не могат да бъдат истински щастливи, ако нямат усещането, че сами направляват живота си."

Бестселъровият автор пристига в България на 26 март, за да се срещне с феновете си у нас:

София: 27 март (вторник) от 18:30 ч. в Книжен център "Гринуич", бул. "Витоша" 37

Пловдив: 28 март (сряда) от 18:00 ч. в Културен център "Тракарт", подлез "Археологически"  

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?