.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как жените да консумират правилно млечните продукти

Евгений Милов | преди 2 години
жена пие мляко
Снимка: iStock
Още един коз в борбата с остеопорозата!

Ако искате да извлечете максимална полза от млякото и млечните продукти в борбата със загубата на костна плътност, задължително прибавете витамин D към диетата си.

Консумацията на прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал, извара и други млечни продукти намалява пораженията от остеопорозата при жените, която е най-осезаема в областта на бедрата и гръбначния стълб.

Но ефектът е още по-добър, ако хората над 50-годишна възраст приемат и добавки с витамин D, стимулиращ усвояването на калций - една от основните градивни структури на костната тъкан.

жена пие мляко
Снимка: iStock

Комбинираният прием на млечни продукти с витамин D може да подобри качествено живота на милиони американци във възрастовата група, сочи изследване на учени от Харвардския университет в "The Journal of Nutrition".

Ето колко слънце дневно осигурява нужната доза от витамин D през различните сезони!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?