.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пиенето на чаша вино всеки ден не е полезно, увеличава с 20% риска от преждевременна смърт

Евгений Милов | преди 45 седмици
чаша вино
Снимка: iStock
Ето колко чаши вино седмично не съкращават живота

Всички сме чували, че чаша вино на ден е полезна за здравето. Но резултатите от ново изследване показват, че това не е истина.

Американски учени от "Washington University School of Medicine" в Сейнт Луис, щата Мисури, са установили, че увеличаваме с 1/5 риска от преждевременна смърт, ако консумираме повече от три чаши вино седмично.

Изследването е обхванало медицинските данни на 430 00 души в САЩ на възраст от 18 до 85 години, които са били проследени от 1997 до 2009 г.

чаша вино
Снимка: iStock

Изследователите са установили, че тези, които пият една или две напитки четири или повече пъти седмично, са с 20% по-голяма вероятност да умрат преждевременно.

"Консумирането на една или две напитки в продължение до четири дни седмично изглежда предпазва от сърдечно-съдови заболявания, но пиенето през всеки ден от седмицата елиминира тези ползи за здравето", заявява ръководителката на изследването д-р Сара Харц, професор по психиатрия в медицинския факултет.

Що се отнася до хората, които имат фамилна анамнеза за рак, резултатите установяват, че всяко количество алкохол е вредно, като увеличава риска от развитие на болестта.

чаша вино
Снимка: iStock

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Alcoholism: Clinical & Experimental Research".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?