.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Чаят е природна медицина, предпазва от сърдечно-съдови заболявания

Евгений Милов | преди 44 седмици
чай
Снимка: iStock
Естествените съставки на чая притежават комплексен противовъзпалителен ефект

Обичате ли да пиете чай? Имаме добри новини за вас, тъй като учени от Университета на Западна Австралия са установили, че пиенето на чай намалява риска от развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система и помага за укрепването на стените на кръвоносните съдове.

чай
Снимка: iStock

Изследователите са установили, че протеините, мазнините, десетте вида витамини, чаеният фенол, чаеният кофеин (теин) и захарните липиди притежават комплексен противовъзпалителен ефект дори при развитието на исхемична болест на сърцето - подобно на противовъзпалителните медикаменти в медицината.

Чаша чай стимулира креативността"Creativity" става "creativitea"

Експертите са анализирали медицинските данни за 53 000 души, които са взели участие в дългосрочно проучване, започнало през 90-те години на миналия век. Участниците са наблюдавани в продължение на 23 години, като след изтичането на този период около 12 000 души са имали здравословни проблеми със сърцето.

Според кардиолозите, участвали в дългосрочно проучване, консумацията на храна, съдържаща 500 мг флавоноиди, има терапевтичен ефект върху сърдечно-съдовата система, предпазвайки организма от появата и развитието на коронарна болест на сърцето, инсулт и периферна артериална болест.

чай
Снимка: iStock

Трябва да се отбележи, че тютюнопушенето и употребата на алкохол увеличават количеството флавоноиди, необходими за постигане на благоприятен ефект.

Пиенето на горещ чай всеки ден предпазва от глаукома74% по-нисък риск от развитие на заболяването
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?