.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Българските момичета са първи в света по тютюнопушене

Евгений Милов | преди 1 година
пушене
Снимка: iStock
Колкото по-рано започне да пушат младежите, толкова по-често развиват дълготрайно пристрастяване към никотина

Тютюнопушенето засяга около 11% от младежите по света между 13 и 15-годишна възраст. А пушачите сред българските момичета в тази възрастова група са най-много в целия свят - цели 29%.

Проучването на Центъра за контрол и превенция на болестите в САЩ сред младежи от 61 страни в периода 2012-2015 г. сочат, че в половината от тях поне 15% от момчетата и 8% от момичетата са пушачи.

Цигарите убиват 1 от всеки 10 души в светаТютюнопушенето причинява 11,5% от всички смъртни случаи

"Пушенето уврежда почти всеки орган в човешкото тяло, а научните изследвания доказват, че повечето възрастни пушачи пропушват в периода на младежките години. - коментира ръководителят на изследването Рене Аразола. - Младежите, които започват да пушат в по-ранна възраст, по-често развиват дълготрайно пристрастяване към никотина, отколкото останалите, приели вредния навик в по-късна възраст".

Тютюнопушенето е сред водещите причини за предотвратими заболявания и смъртни случаи в света, отнемайки годишно живота на около 6 млн. души.

Истината за цигарите – един от серийните убийци на човечествотоСледващите стряскащи факти ще ви помогнат да се откажете от тютюнопушенето
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?