"Егмонт" стартира нова издателска линия - "Кубар", с издаването на дебютната книга на най-успешния български влогър Емил Конрад - "Нещата, на които не ни учат в училище". В поредицата ще излизат всчики бъдещи книги, вдъхновени от талантливи онлайн звезди. 

В световен план, популярни в дигиталния свят личности все по-често засенчват традиционни любимци на публиката от шоубизнеса. Вече са факт и редица успешни издателски проекти на новото поколение интернет знаменитости. Книгите им бележат рекорди в бестселър класациите, а феновете им чакат с часове за автограф и среща с тях в книжарниците.



Ситуацията в България не е по-различна. Още с първия анонс за предстоящето излизане на "Нещата, на които не ни учат в училище" интересът към книгата е феноменален. Този факт подкрепя най-красноречиво огромния отзвук в социалните мрежи – над 6000 души са заявили присъствие на премиерата на 7 февруари в София във Facebook, 18 хиляди са харесали страницата на книгата. Освен в столицата, Емил ще се срещне със свои (по)читатели и в други градове в страната, сред които Бургас (14 февруари), Стара Загора и Пловдив (15 февруари), Шумен и Варна (21 февруари), Русе (22 февруари), Благоевград (28 февруари) и Велико Търново (1 март).

25-годишният Емил Конрад става известен със забавните и откровени видеа, които качва в социалните мрежи. В типичния си шеговит и прям стил влогърът споделя лични размишления и преживявания и в своята дебютна книга. С над 205 хиляди фена във Facebook и 135 000 абоната в YouTube, Емил категорично се нарежда сред най-харесваните български автори във видеомрежите, а клиповете му са гледани над 10 млн. пъти.