.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Таратор на калинки

| преди 8 години
Таратор на калинки
Този таратор може да ядете с нож и вилица.Снимка: Росица Тодорова
Студена лятна супа, която може да набодете на вилица

Трансформирането на традиционни продукти в нестандартни форми и състояния е основна задача на молекулярната кухня. Но това, което LadyZone откри, е, че храната, поднесена по оригинален начин или в несвойствено агрегатно състояние, е предизвикателство към апетита на злоядите деца. И то в добрия смисъл.
Ако детето ви не яде таратор (или още по-лошо – нарича го айрян с боклуци*), не обича зеленчуци, не хапва и други здравословни неща, предлагаме ви вариант да ги направите по-привлекателни и забавни.
Калинки, звездички и цветя от таратор. Да, точно така – правилно прочетохте. Напълно възможно е да поднесете студената лятна супа в различни забавни формички. Как да го направите, вижте в най-красивата кулинарна страничка тук. Тя е поредната от кулинарната книга, която LadyZone и дизайнерът Николай Василиев приготвят специално за вас.

 

*айрян с боклуци е определението за таратор на едно 4-годишно момченце. Така той отговаря на въпроса на баба си какво са имали за обяд в детската градина.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?