.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хрупкави печени чушки с мед за зимнина

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110893729.jpg
Червени чушки, чесън, магданоз, мед, захар, ябълков оцет, олио, сол, черен пипер

Печените червени чушки са любима зимнина. Особено вкусна е комбинацията им с чесън и магданоз, когато са подправени с мед и ябълков оцет. Ето как може да си ги приготвите сами:

Необходими продукти

50 бр. червени чушки

½ ч.ч ябълков оцет

½ ч.ч олио

1 с.л. захар

1 с.л. мед

2 с.л. сол

1 глава чесън

1/2 връзка магданоз

15 зърна черен пипер

Начин на приготвяне

Чушките се опичат и се обелват. Изчистват се от семето и се слагат в дълбок съд.

В купа се приготвя маринатата като се смесват олиото, оцетът, захарта, медът, солта и черният пипер. Разбърква се всичко, докато се разтворят съставките. С готовата марината се заливат чушките и се оставят 30 минути.

В буркани се нареждат плътно една до друга чушките като всеки ред се поръсва с нарязаните на ситно магданоз и чесън. Когато всеки буркан се напълни, чушките се заливат с част от маринатата.

Стерилизират се за 8-10 минути, за да се запази хрупкавостта на чушките.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?