.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

6 начина да използваме по-малко пластмаса

Евгений Милов | преди 1 година
пластмаса
Снимка: iStock
Готово, така вече живеете по-екологично

Ако искате да живеете екологично и да намалите замърсяването на планетата, най-бързият начин е да ограничите употребата на пластмасови продукти и да рециклирате използваната пластмаса. Вижте 6 начина, с които да използвате по-малко пластмаса в ежедневието си - елементарни неща, свързани най-вече с храната и напитките. 

пластмаса
Снимка: iStock

1. Взимайте пазарска чанта от плат, когато излизате за покупки в супермаркета. Друг вариант да избегнете найлоновите торбички, е поне да използвате хартиени пликове за едно кратна употреба.

пластмаса
Снимка: iStock

2. Използвайте бутилка за многократна употреба от метал/стъкло, вместо непрекъснато да купувате нови пластмасови бутилки за еднократна употреба.

пластмаса
Снимка: iStock

3. Направете същото с чаша за многократна употреба за сутрешния чай/кафе, дори да е от пластмаса. Друг вариант да избегнете пластмасовите чашки за еднократна употреба, е поне да използвате картонени.

пластмаса
Снимка: iStock

4. Използвайте една и съща кутия за обяд, в която да пакетирате храната си, вместо всеки път да се чудите какви опаковки да използвате, след което да ги изхвърлите на боклука.

пластмаса
Снимка: iStock

5. Не използвайте пластмасови прибори, съдове или сламки.

пластмаса
Снимка: iStock

6. Ограничете до минимум употребата на всякакви найлонови пликчета.

Готово, така вече живеете по-екологично. А сега можете да споделете съветите с приятелите си.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?