.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Изненада: Най-песимистичният град в света не е в България!

LadyZone.bg | преди 5 дни
Пуоланка, Финландия
Снимка: Instagram
Пуоланка е малък град в центъра на Финландия, прочул се със своя песимизъм

Пуоланка е малък град в центъра на Финландия, в който живеят около 2600 души (колкото Добринище). Един от многото, но успял да се открои с интересна комуникационна кампания, както биха казали специалистите по PR.

“Всичко започна с нашата ревност, че другите градове имат своите събития и фестивали, а ние нямаме нищо. Някой подхвърли, че тук нищо не върви добре. Дори и песимизмът. Тогава решихме да използваме това“ – споделя пред BBC Риита Никенен, описала себе си като дългогодишен песимист.

„Създадохме Асоциацията на песимистите преди 10 години. Роля за това донякъде имаше имиджът на града. В статистиките за общините винаги сме били на дъното или две-три места над него. Е, поне в лошото и в песимизма сме първи. Нашият Фестивал на песимизма се провежда всяка година от 1 януари до... 31 декември.
Някои ни критикуват, че с дейността си ние унищожаваме репутацията на града. Но тогава идва въпросът: Каква репутация?“ – разказва Томи Райала, едно от главните действащи лица в клиповете на Песимистите от Пуоланка в YouTube.

Той припомня как всички градове показват колко е хубава природата, как имат всякакви услуги и добри условия за отглеждане на деца. Песимистите обръщат всичко наобратно. Понякога в клиповете използват същите клишета, но на фона на реалността, която е съвсем различна от лъскавите туристически брошури.

„Участвахме в туристическо експо в Хелзинки и видях как темата песимизъм привлича посетителите и те се спират на щанда ни. Това помага на бизнеса да представи своите оферти. Самоироничните видеа също привличат много вниманието“ – споделя пред BBC Хари Пелтола, кмет на Пуоланка.

Томи Райала допълва, че темата за песимизма е близка на хората. Повечето финландци са отраснали в малки селца и градове, които или са изчезнали, или са пред пълно замиране.

„Някой беше казал, че най-ужасното нещо е да умреш и никой да не забележи. Е, с нашата песимистична кампания вдигнахме толкова шум, че няма как Пуоланка да загине незабелязано“ – завършва Томи.

Общината, която дава по €1000 в продължение на 10 години, ако родиш детеПовратната точка е през 2012-а, когато за цялата година там се ражда само едно дете - момиченцето Керту
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?