.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Почина мъжът на Маргарет Атууд, докато тя промотираше продължението на „Разказът на прислужницата“

LadyZone.bg | преди 4 седмици
Маргарет Атууд
Снимка: Getty Images

На 85 години си отиде канадският писател Греъм Гибсън, с когото популярната с книгата си „Разказът на прислужницата“ авторка Маргарет Атууд сподели по-голямата част от живота си. В продължение на 46 години двамата живяха заедно в Торонто, но писателят издъхна в Лондон, където беше заедно с дългогодишната си приятелка, за представянето на новата ѝ книга „Заветът“, която е продължение на станалият изключително популярен през последните няколко години роман „Разказът на прислужницата“.

Греъм Гибсън и Маргарет Атууд се запознали през 70-те години и започнали да излизат през 1973-та, когато и двамата минават през развод. Преди това Гибсън е бил женен за издателката Шърли Гибсън, а пък Атууд за американския писател Джим Полк.

Маргарет и Джим никога не сключват брак, но имат дете заедно. Това е първото и единствено дете на Атууд и трето за Гибсън. Маргарет Атууд винаги е изтъквала каква помощ и подкрепа получава от съпруга си, въпреки че нейната писателска кариера е доста по-успешна от неговата. Любовта и подкрепата му са толкова силни, че един канадски журналист пише: „Всяка жена писател трябва да се омъжи за Греъм Гибсън“. Маргарет Атууд много харесала това изказване и си го отпечатала на тениска.

Гибсън е един от създателите на Съюза на писателите на Канада и е носител на второто най-високо държавно отличие на страната.

Маргарет Атууд
Снимка: Getty Images

През 2017 г. Греъм Гибсън беше диагностициран с деменция и през последните две години живя със заболяването, подкрепян от жената до себе си. В изявление за смъртта му Атууд написа: „Тъгуваме за смъртта му, но и сме щастливи, че си отиде толкова леко, без пострада по-сериозно от деменцията, както се страхуваше. Имаше няколко прекрасни последни седмици и си отиде щастлив и заобиколен от хора, които го обичат.“

Продължението на „Историята на прислужницата“ е факт, но бе белязано от кибератаки и грешка на Amazon"The Testaments" (Заветите) пренася действието 15 години по-късно
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?