.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Теодора Духовникова: Театърът ме научи да не ме е страх от чувствата ми. От женствеността ми също

LadyZone | преди 5 седмици
Теодора Духовникова
Снимка: Диляна Флорентин
"Театърът ми показа ми какво е да си истински щастлив и истински нещастен", споделя българската актриса, посланик на "Нощ на театрите" 2019

Нощ на театрите ще отбележи своята седма година в България през 2019 г., като на 16 ноември ще събере в едно голямо и вълнуващо събитие стотици съдържания в 16 български града. bTV Media Group e генерален медиен партньор на европейската инициатива за седми пореден път, която тази година е обединена около посланието "Ти променяш играта. Играта променя теб". Българската актриса Теодора Духовникова, която е сред посланиците на "Нощ на театрите" 2019, споделя в следващото блиц интервю по какъв начин театърът я е променил през последните седем години.

Какво промени театърът в теб?

Научи ме да наблюдавам. Да разказвам. Да сгъстявам и разтягам времето. Научи ме да не ме е страх от чувствата ми. От женствеността ми също. Да не мисля как изглеждам в собствените си очи и в очите на тези, които ме гледат, докато съм на сцената. Да потъвам, да се забравям и да се контролирам едновременно. Показа ми какво е да си истински щастлив и истински нещастен.

Какво ти промени в твоето собствено усещане за театъра?

Засили се усещането ми, че съм много, много малка, а то - огромно. Че аз не мога без него, но то без мене - може.

Разкажи накратко (в максимум седем изречения) какво ти се случи през последните седем години?

Работих с режисьорите и актьорите, за които мечтаех. Изиграх неща, които преди бих отказала, защото щях да се уплаша безумно. Разбрах какво означава главна роля, наистина. На плещите си да износиш и да отговаряш лично за цял един спектакъл, филм, сериал, за колегите си, за режисьора си, за публиката си. Направихме някои от най-добрите и най-награждаваните представления, снимах филми и сериали. Много съм щастлива, че имам в CV-то си "Дървото на Живота" и "Дяволското Гърло" - българските сериали, които харесвам най-много засега.

АКО БЯХ…

Животно… щях да съм някое голямо животно в Саваната - лъв, жираф, слон, защото обичам животни, които са опасни, но благородни и с които не ти идва просто да си поиграеш.

Растение… щях да съм  Трева, защото харесвам зеленото на тревата и да лягам на нея.

Сезон… щях да съм Есен, защото е най-аристократичният сезон. Обичам обувките повече от джапанките.
Миризма/мирис... щях да съм миризма на Череши, Костилки, Пудра, Бебе, Божури.

Град… щях да съм Лисабон, защото е чувствен, шумен, танцуващ град. Харесва ми, че не е чистичък и уреден. Малки улички с големи истории, шарени плочки, океан и фадо. Мисля, че е много творчески град.

Дума… щях да съм Обичам те. 

Роман... щях да съм "Братя Карамазови". Нося по нещо и от тримата братя, а те са фундаментално различни. Не знам как ги съвместявам. При всички случаи, това е романът на човечеството.

Теодора Духовникова
Снимка: Диляна Флорентин
Деян Донков: Театърът не е театър, а е самата истина"Театърът ме промени изцяло, помогна ми да се намеря с моя театър", казва българският актьор, посланик на "Нощ на театрите" 2019
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?