.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Повече дракони и секс между близки роднини – HBO планират още една предистория на "Игра на тронове"

LadyZone.bg | преди 4 седмици
Игра на тронове
Снимка: Getty Images

Телевизията не беше виждала феномен като хита „Игра на тронове“, който завърши тази година. Освободеното от фентъзи драмата място в програмата на HBO много скоро ще бъде заето от предистория, която се снима в момента. И макар работата по предстоящия сериал да не е още приключена, вече се говори за втора предистория, която ще ни разкаже за епохата на драконовите ездачи от рода Таргариен. Това означава, че телевизията ще ни предложи много повече дракони и секс между близки роднини, отколкото оригиналният сериал.

Действието в сериала за кралството на Таргариените ще ни отведе 300 години преди събитията в „Игра на тронове“. Ще видим как Егон Завоевателя покорява 6 от 7-те големи кралства на Вестерос (седмото се присъединява доброволно след доста време) заедно с двете си сестри (и същевременно съпруги). Династията на Таргариените управлява източния континент в продължение на три века, докато не са свалени след въстанието на Робърт Баратеон.

Игра на тронове
Снимка: Getty Images

Характерно за рода Таргариен е, че за да запазят чистата си кръв, те се женят за близки роднини, понякога за братя и сестри. Това не е нещо ново за почитателите на „Игра на тронове“, тъй като в няколко от историите в сериала имаше кръвосмешение, включително межди главните герои – Джон Сняг и леля му Денерис Таргариен.

Много от историите в сериала ще бъдат взети от книгата „Огън и кръв“, в която създателят на света на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин. Писателят е създал много подробна и сложна предистория на света си и феновете се вълнуват, че могат да се радват на още информация за него.

Игра на тронове
Снимка: Getty Images

Макар да има дракони, втората предистория ще е по-близка до политическите и социални теми, които се засягат в „Игра на тронове“, отколкото сериалът, който се разработва в момента. Егон Таргариен е описан като изключителен пълководец и се е стремял колкото се може по-малко да пролива кръв и да използва драконите си.

Другата предистория, чиято премиера е много по-близко във времето, ще ни върне 1000 години назад, много преди драконовите ездачи и формирането на седемте кралства, които Таргариените покоряват. В него ще видим как хората, великаните и децата на гората са се изправили за пръв път срещу белите бродници.

Предисторията на „Игра на тронове“ – 5 подробности, които Джордж Р. Р. Мартин разкри
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?