.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-интересните книжни премиери за 2019 година

LadyZone.bg | преди 38 седмици
книги
Снимка: iStock
Продължението на „Пилето” от Уилям Уортън и два романа на Никос Казандзакис са сред най-очакваните литературни премиери на български език за 2019 г.

Издателство „Сиела” обяви плановете си за 2019 година.

Още през януари ще се появят така чаканата трета част от поредицата на Соман Чейнани „Училището за Добро и Зло 3: И заживели щастливо за последно" и още книги от омайните британски разказвачи Инид Блайтън и Тери Пратчет –„Вещици и магьосници” и „Последният герой”, който ще бъде в луксозно издание с твърди корици и илюстрации на Пол Кидби.

Предстои ново издание на „Геномът” от Мат Ридли и най-мащабната биография на Владимир Путин – „Вова, Володя, Владимир” от Кристина Курчаб-Радлих. В публицистичния сектор до края на 2019 г. очакваме още „Нищо друго освен истината” – сборник с някои от най-знаковите материали на Анна Политковская, сред които и последните й текстове, както и отзиви и репортажи, свързани с нейната смърт, а също и възгледите на Ноам Чомски за разпада и войните при съседите ни в „Югославия”. Предстоят ново издание на „Силата на мита” на Джоузеф Камбъл, „Кратка история на Европа” от Саймън Дженкинс, историческото изследване „Под чужди небеса” на брилянтния Норман Дейвис и сборникът с нехудожествени произведения на Тери Пратчет, озаглавен „Грешка на клавиатурата”. Сред научно-популярните заглавия на „Сиела” през 2019 г. се открояват „Блус за черна дупка” на Джана Левин, „Инстинктът на съзнанието” от големия Майкъл Газанига, впечатляващият труд „Възход и падение на динозаврите” на Стив Брусат и „Законите на човешката природа” от Робърт Грийн.

Любителите на художествената литература ще очакват с интерес неиздаваното у нас продължение на „Пилето” от модерния класик Уилям Уортън – „Ал”, както и с два романа на Никос Казандзакис – непубликувания досега в България юношески роман „Александър Велики” и непревеждания до момента „Каменната градина”, посветен на Китай, будизма и неговите духовни търсения.

Очаквайте също нови заглавия от любими автори като Джани Родари – „Приказки от пишещата машина”, и Ришел Мийд с нейното „Изумрудено море”, „Инспекция” на Джош Малерман и „Жокери 2” и „Жокери 3” в съставителство на Джордж Р. Р. Мартин. В поредицата DC Icons ще видите „Батман. Нощния хищник” от Мари Лу и „Жената-котка” от Сара Дж. Маас. За първи път на български ще излязат „Убийството на прислужницата” от П. Д. Джеймс, „Дванайсет нощи” на Андрю Зюркър и „Възходът на кралицата” от Ребека Рос .

В света на музиката очакваме мемоарите на дългогодишния китарист на „Джудас прийст” Кей Кей Даунинг, публикувани в „Дни и нощи с „Джудас прийст”, както и на модерната поезия – с втората поетична книга на авторката на „мляко и мед” Рупи Каур.

Най-интересните книжни премиери за 2019 година – част 2"Killing Commendatore" на Харуки Мураками и мемоарната книга на Дейвид Линч „Room to Dream” ще зарадват българските читатели през новата година
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?