Елтън Джон и създателите на „Рокетмен“ разкритикуваха разпространителите на филма в Русия, след като стана ясно, че в страната се прожектира цензурирана версия. Според информация на местен журналист, руската версия на биографичния филм за Елтън Джон е съкратена с цели пет минути, като са премахнати сцени, включващи гей секс и целувки между мъже.

Русия има строги закони, които забраняват „хомосексуалната пропаганда“. Някои от сцените на филма не отговарят на стандартите и се е наложило да се премахнат. Това е вбесило Елтън Джон, който е един от най-известните и влиятелни гей мъже в света.

Снимка: Getty Images

От Paramount Pictures, студиото, което стои зад биографичната лента, публикуваха изявление, в което същи изразяват несъгласието си с цензурата в Русия:

Едно от нещата, които са се сторили неподходящи на разпространителите, е бил последният кадър на филма, който показва реална снимка на Елтън Джон и съпруга му. Освен сцените, включващи хомосексуална любов, от „Рокетмен“ са премахнати и моменти, които показват употреба на наркотици.

Това не е първият случай, в който Елтън Джон се ядосва на руските закони. През 2015 година музикантът изрази възмущението си от „идиотските“ закони срещу хомосексуализма в Русия и пожела да се срещне с Владимир Путин, за да обсъдят въпроса. Такава среща още не се е състояла.